Press "Enter" to skip to content

Expoziţie “Suvenir Arad” la Muzeul de Artă

Marţi, 26 februarie, începând cu ora 18.00.

Evenimentul va avea loc la Muzeul de Artă al  Complexului Muzeal Arad, pe strada Gheorghe Teiuş, nr. 2 – 4.

Suvenir Arad este construit în jurul unei selecții de fotografii și filme din perioada 1860-1919 aflate în colecția Muzeului din Arad.

Proiectul Suvenir Arad conține un set de 50 de cartoline (200 de imagini), o cronologie a Aradului în format carte, o hartă din 1752, o aplicație de realitate augmentată, un website și o expoziție multimedia în sala kinema ikon de la Muzeul de Artă din Arad: proiecții video și diapozitive, cutii luminoase, instalație interactivă.

Aplicația AR aduce informații suplimentare. Cu ajutorul realității augmentate, utilizatorul poate urmări un traseu în oraș pentru a viziona un film din 1913 realizat în zona teatrului sau pentru a compara imaginea de acum a Palatului cultural cu imagini din secolul trecut, cu planurile de construcție. În cutia suvenir se găsesc 50 de cartoline cu imagini din arhiva muzeului. Cu ajutorul aplicației se pot scana cartolinele pentru a afla date despre cladiri și arhitecți.

Suvenir Arad – proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul programului Centenarul Marii Uniri / Consiliul Județean Arad / Complexul Muzeal Arad
Echipa de proiect: Calin Man, Peter Hügel, Adelina Stoenescu, Delia Kelemen, Emanuela Bundea

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *