Press "Enter" to skip to content

“Disputa”, la Festivalului Teatrelor din Țările Balcanice

Spectacolul se va juca în zilele de 23 şi 24 martie, pe scena Ahmet Vefik Pasa Theater din Bursa.

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad este invitat, şi în acest an, la Festivalul Internaţional al Ţărilor Balcanice „Balkan Breeze”, care se desfăşoară la Bursa (Turcia), în perioada 8 – 26 martie.

Festivalul Internațional al Ţărilor Balcanice are loc în fiecare primăvară în Bursa, cel de-al patrulea oraş ca importanţă din Turcia, situat in nord-vestul Anatoliei, în regiunea Marmara.

Actorii Zoltan Lovas, Călin Stanciu, Cecilia Donat și Alex Mărgineanu, alături de colegii lor bucureșteni: Isabela Neamțu, Anca Bejenaru, Cristina Juncu și Răzvan Bănică, formează distribuția comediei „Disputa” de Pierre de Marivaux, în regia lui Vlad Massaci, producție care se va juca în zilele de 23 şi 24 martie, pe scena Ahmet Vefik Pasa Theater din Bursa.

Din echipa acestei producții fac parte: Iuliana Vîlsan (scenografie), Vlaicu Golcea (muzică), Florin Fieroiu (coregrafie), Doru Mareș (traducere) și Lucian Moga (light design).

La editia din anul 2018 a festivalului de la Bursa, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” a participat cu spectacolul „Oraşul nostru”, în regia lui Cristian Ban.

De-a lungul timpului, teatrul arădean a fost prezent la festivalul de la Bursa cu spectacolele „Orchestra Titanic” de Hristo Boytchev, în regia lui Alexander Hausvater, „Casa Bernardei Alba” de Federico Garcia Lorca, în regia lui Mihai Măniuţiu şi “Săptămâna luminată”, în regia lui Nicolae Brânzeu.

La ediţia din acest an a Festivalului Internațional al Ţărilor Balcanice „Balkan Breeze” de la Bursa vor participa trupe ale unor teatre de stat şi trupe ale unor companii independente din: Macedonia, Slovacia, Bosnia–Herzegovina, Romania, Bulgaria şi Turcia.

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *