Press "Enter" to skip to content

Concurs de Creație – ,,DE LA MEȘTEȘUG LA ARTIZANAT ECO”

Centrul Cultural Judeţean Arad dă startul unui nou proiect care se va desfăşura în perioada 10 aprilie – 10 mai, în şcolile din Vladimirescu, Ineu, Sântana, Pecica şi Sebiş.

“Prin concursul ,,DE LA MEȘTEȘUG LA ARTIZANAT ECO”, adresat elevilor din clasele V – VII, Centrul Cultural Judeţean Arad îşi doreşte să pună în valoare şi să sprijine creativitatea acestora, oferindu-le prilejul de a confecţiona ornamente şi obiecte de artizanat din materiale reutilizate pe care, de obicei, le aruncăm sau despre care, de cele mai multe ori, spunem că nu pot avea valoare. Suntem convinşi că vom găsi foarte mulţi copii talentaţi în şcolile din judeţ prin acest proiect, pe care dorim să îl repetăm” – spune Ionel Bulbuc, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad.

În cadrul proiectului copiii vor avea ocazia să transforme PET – uri şi pahare de plastic, reviste vechi, borcane goale, ghemul de aţă al bunicii, frunze, flori, nuiele sau bucăţi neînsemnate de material în obiecte frumoase şi unice, care pot avea o utilitate.

Concursul de Creaţie ,,DE LA MEȘTEȘUG LA ARTIZANAT ECO” se va desfășura pe două secțiuni, în cadrul cărora elevii vor realiza, individual, lucrări DOAR din: materiale reciclabile (PET – uri, borcane, pahare de plastic, dopuri, etc) sau materiale naturale (frunze, flori, nuiele, etc).

Lucrările vor fi jurizate de o echipă a Centrului Cultural Județean Arad care se va deplasa la fiecare școală înscrisă în concurs după expirarea termenului limită de finalizare a lucrărilor (10 mai). Din fiecare școală vor fi aleși doi câștigători care vor fi premiați în cadrul evenimentului “Jocurile copilăriei” organizat la Căsoaia, în data de 1 Iunie, cu prilejul Zilei Copilului.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *