Press "Enter" to skip to content

Lectura ne face mai buni – un succes

Biblioteca Liceului Tehnologc Vinga a devenit cel mai atrăgător spaţiu al instituţiei şcolare.

Lectura ne face mai buni a transformat biblioteca Liceului Tehnologic Vinga în cel mai atrăgător spaţiu al instituţiei şcolare: de la debutul proiectului s-au înregistrat câteva zeci de noi înscrişi. Nu sunt mulţi, dar fiecare nou cititor reprezintă un câştig, mai ales că în această comunitate există numeroşi copii care nu au deloc acces la alte cărţi decât cele de şcoală. Aşa cum ne declară organizatorii, cel mai mare câştig al proiectului este, însă, faptul că lectura a devenit un subiect de discuţie tot mai frecvent. Stimulaţi de evenimentele care au avut loc în această perioadă, elevii din Vinga sunt mai preocupaţi de lectură, au început să dicute despre cărţile preferate, despre personajele preferate şi să facă schimb de cărţi, nu neapărat din cele achiziţionate la bibliotecă. Este un început promiţător, care îi îndreptăţeşte pe organizatori să considere acţiunea un succes.
Lectura ne face mai buni s-a încheiat cu un picnic literar organizat în curtea Liceului Tehnologic Vinga. La picnic au fost invitaţi toţi copiii, profesorii şi părinţii, dar şi reprezentanţi ai Fundaţiei Alber, organizaţia finanţatoare şi ai Asociaţiei GMMC, iniţiatoarea proiectului. A avut loc şi un concurs de personaje, iar câştigătorii au fost răsplătiţi cu cărţi oferite de editura Arthur.

Iată ce ne declară reprezentanţii Liceului Tehnologic Vinga, gazda proiectului:
„Suntem oameni, suntem conştiinţe, suntem caractere ce vrem să dăruim cunoaştere tuturor generaţiilor tinere. Aşa se întâmplă şi în acest proiect prin participarea celor implicaţi, să deschidem calea cunoaşterii şi prin intermediul cărţilor donate de Asociaţia GMMC. Mulţumesc pe această cale celor care au derulat proiectul Lectura ne face mai buni în şcoala noastră. Mulţumesc finanţatorului, Asociaţia Alber. Pentru câteva momente ne-am transformat toţi în copii, cu o mare curiozitate de a descifra tainele cuvintelor înşirate între copertele cărţilor”.

Nicoleta Ivan, director
„Cărţile fac minuni. Sunt sigură de asta. În special cărţile primite de biblioteca noastră prin proiectul Lectura ne face mai buni vor aduce multă bucurie copiilor de aici. Sunt sigură că aceste cărţi vor da aripi să zboare celor care vor avea curiozitatea să afle ce se ascunde între copertele lor”.

Rodica Lucian, director adjunct
Proiectul Lectura ne face mai buni s-a derulat în perioada ianuarie – aprilie la Liceul Tehnologic Vinga şi a avut ca scop dotarea bibliotecii cu carte care să conteze. Au fost achiziţionate aproximativ 300 de volume noi, beletristică, dar şi atlase, enciclopedii pentru copii şi tineri, dicţionare. Iniţiator a fost Asociaţia Grupul pentru Management şi Mediere Culturală, finanţator Fundaţia Alber şi parteneri editura Arthur şi Librăria Corina.
Fundaţia Alber finanţează proiecte derulate de organizaţii neguvernamentale şi proiecte dezvoltate cu scopul educaţiei şi pregătirii copiilor, elevilor şi studenţilor. Misiunea organizaţiei este de a investi în educaţia tinerilor, ca fundament al unei societăţi de mâine, mai sănătoase şi mai prospere. Fundaţia Alber finanţează două tipuri de proiecte: educaţionale strategice şi trimestriale. Pentru cele trimestriale următoarea sesiune de înscriere va fi în perioada 1 – 15 mai 2019.

FOTO: CIPRI HORD

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *