Press "Enter" to skip to content

„153 de secunde” şi „Schneider și Schuster” la Festivalul de Teatru Nou

Festivalul Internaţional de Teatru Nou continuă, astăzi (15 mai), cu spectacolele „153 de secunde”, în regia Ioanei Păun şi „Schneider și Schuster”, regizat de Lucian Pavel.

Miercuri, 15 mai

Ora 19:00, Sala Mare
„153 de secunde” de Svetlana Cârstean
Regia: Ioana Păun

Distribuția: Irina Artenii, Andrei Cătălin, Claudia Chiraș, Sorin Dobrin, Lorena Luchian, Alice Mihalache, Denisse Moise, Cristina Negucioiu, Ana Maria Pop, Ingrid Robu, Adina Răducan, Amelia Stuparu, Teodora Tudose, Octavian  Voina
Producător: Beatrice Cozmolici
În parteneriat cu ARCUB și CNDB
Spectacol nerecomandat persoanelor sub 12 ani!

Sinopsis:

“153 de secunde” este un spectacol de teatru care pune în discuție momentul Colectiv din perspectiva unei generații. Spectacolul, născut din întâlniri cu supraviețuitori ai incendiului din Colectiv, este scris de Svetlana Cârstean, regizat de Ioana Păun, alături de o echipă de peste 20 de artiști și supraviețuitori. Ei pun în discuție, dintr-o perspectivă subiectivă, implicațiile politice, morale și afective ale unui moment care a ajuns în profunzimea texturii sociale, mobilizând o mișcare de solidarizare fără precedent, dar și un proces complex de reflecție asupra generației milenialilor.

Ora 21:30, Sala Studio
„Schneider și Schuster” de Joshua Sobol
Regia: Lucian Pavel

Distribuția: Mihai Călin și Richard Bovnoczki
Producător: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București

Sinopsis:

”Schneider și Schuster”, prezintă povestea a doi actori evrei ce decid să înființeze, la Lodz, în Polonia, un teatru care își dorește să atingă, prin intermediul spectacolelor, toate problemele de natură socială, umană și artistică ale timpului lor, neștiind că acest plan îi va conduce ușor către capcana lagărelor de concentrare. Cei doi evrei își trăiesc o bună parte din viață închiși, urmând ca apoi să fie deportați în Siberia iar după Perestroika-Glasnost, se trezesc în sălbatica lume capitalistă de astăzi.

Piesa de teatru, scrisă în anul 1993 de Joshua Sobol și pusă în scenă  cu succes în teatre din Elveția, Germania sau Suedia, este regizată și ilustrată muzical de actorul Lucian Pavel, cunoscut pentru rolurile din „Și veni barbatul la femeie” si din recenta productie a Teatrului de Comedie – „Nina”.

 

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *