Press "Enter" to skip to content

Lansare KineDok 2019, la Cinema Arta

Luna mai are încă un start cinematic de dat și anume lansarea noului sezon KineDok, în prezența lui Alexandru Solomon, unul dintre cei mai prolifici regizori de filme documentare românești.

Programul de filme documentare pe teme sociale și drepturile omului începe la Cinema Arta miercuri, la ora 20.00, cu OUĂLE LUI TARZAN, unde captivitatea animală și cea umană se intersectează într-un institut medical de cercetare pe maimuțe, înființat în anii ’20 pentru a descoperi secretul nemuririi.

Nu pleca înainte de Q&A fiindcă stăm la discuții cu regizorul filmului, cunoscut pentru documentare ca ”Război pe calea undelor”, ”Marele jaf comunist” și ”Kapitalism – Rețeta noastră secretă”.

OUĂLE LUI TARZAN
Regia: Alexandru Solomon
Producție: România
Durată: 105 min

Sinopsis:
Suhum este capitala Abhaziei, o mică republică nerecunoscută oficial, aflată pe malul oriental al Mării Negre. Pe o colină deasupra oraşului se întinde parcul unui institut medical de cercetare pe maimuţe, înfiinţat de sovietici în anii ’20. Legenda spune că a fost înfiinţat pentru crearea unui hibrid între om şi maimuţă. Creatura nu a fost zămislită niciodată, la fel cum nici Omul Nou al comunismului nu s-a născut. Astăzi, oamenii şi maimuţele sunt captivi într-un teritoriu răvăşit de război şi decenii de cruzime, fiind şi unii şi alţii victimele unor serii de experimente nereuşite.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=H4Cjqg_q5qU

Premii și Festivaluri:
Premiile Academiei Europene de Film – Cel mai bun documentar (nominalizat)
Festivalul de Film Karlovy Vary – Cel mai bun documentar (nominalizat)
Festivalul de Film Stockholm – Cel mai bun documentar (nominalizat)
Festivalul de Film Trieste – Cel mai bun documentar (nominalizat)

Preț bilete:
– 12 lei preț întreg
– 5 lei preț redus pentru elevi, studenți şi pensionari

Informații la tel. 0257/280526

Ce este KineDok?

KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă împreună cu parteneri din 4 țări, KineDok se află în continuă extindere, în 2019 programul având loc în 8 țări: Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. În cadrul celei de-a cincea ediții, 16 documentare produse în țările participante, vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din țară.

KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania şi realizat în Arad de CitiZenit.

www.oneworld.ro
www.kinedok.net
www.citizenit.ro

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *