Press "Enter" to skip to content

Brahms și Dvorak la Filarmonică

Seara de 23 mai este o seară cu invitați speciali la Filarmonică, mezzosoprana Aura Twarowska, solistă a Operei din Viena, și violoncelista Alina Holender, fiica lui Ioan Holender, cel care a condus destinele teatrului vienez de operă aproape două decenii.

Sincronizare ideală de partituri de o valoare excepțională și interpreți de top ai scenelor de muzică clasică, concertul vocal simfonic de la ora 19.00 reprezintă un vârf al anului muzical, un eveniment conturat din titluri detașate de inspirația comună.

Rapsodia pentru alto, cor bărbătesc și orchestră op. 53 și Cântecul destinului op.54 de Johannes Brahms, lucrări de importanță capitală în creația corală a lui Johannes Brahms inspirate din poeme de Johann Wolfgang von Goethe si Friedrich Hölderlin, evidențiază componenta vocal simfonică a programului, prin implicarea corului academic dirijat de Robert Daniel Rădoiaș, în timp ce ultima lucrare “americană” a lui Antonin Dvorak, Concertul pentru violoncel și orchestră în si minor op.104, subliniază abilitățile simfonice ale aparatului orchestral, condus în această seară de dirijorul Matei Pop.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *