Press "Enter" to skip to content

Ultimele spectacole din luna mai la teatru

Spectacolele “Totul despre femei” și “Omul cu mârțoaga” încheie luna mai la Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad.

Joi, 23 mai, ora 19.00, sala Studio

Totul despre femei, de Miro Gavran

Regia: Felix Crainicu
Distribuție:
Adriana Ghiniță
Dorina Darie – Peter
Liliana Balica
 

Sinopsis:

Fiecare actriță interpretează cinci roluri diferite. Piesa are o structura inedita, în cadrul căreia cinci povesti de viață – toate despre femei – alternează și interacționează. O poveste este despre doua surori care au întrerupt orice legătură din cauza unui bărbat pe care amândouă l-au iubit, intre ele fiind mama lor, rămasă singura. Cea de-a doua poveste este despre alte două femei extrem de apropiate până în momentul în care în relația lor intervine o criza, din cauza unei a treia femei ce apare în viață lor. Apoi mai este povestea unor secretare care lucrează la aceeași firma, cea a trei fetițe care merg împreună la aceeași grădiniță și povestea a trei bătrâne din același azil.

Bilete: https://www.biletmaster.ro/ron/Event/58001204/Totul-despre-femei sau de la casieria teatrului.

Duminică, 26 mai, ora 19.00, sala mare

“Omul cu mârțoaga”, de George Ciprian

Regia și scenografia: Laurian Oniga

Distribuția: Marian Parfeni, Robert Pavicsits, Ștefan Statnic, Alina Vasiljevic, Iulia Alexandra Dinu, Oltea Blaga, Liliana Balica, Adriana Ghiniță, Oana Kun, Dorina Darie Peter, Mariana Tofan, Carmen Butariu și Roxana Sabău. Costumele poartă semnătura Oanei Cătălina Văran.

Sinopsis:

Povestea se țese în jurul lui Chirică – un cetățean simplu, cu o profesie anostă: e  arhivar. Își vede de slujbă, dar o duce greu: proprietăreasa îl amenință cu evacuarea fiindcă rămâne veșnic dator cu chiria, soția îi reproșează existența strâmtorată la care a condamnat-o. Așa că, eroul nostru caută și găsește la un moment dat, o soluție pe care o consideră salvatoare: încasând niște bani dați cu împrumut el cumpără un cal de curse, pe Faraon al V-lea, o gloabă care stârnește hazul tuturor fiindcă ajunge mereu ultima în orice cursă.  „Soluția” găsită de Chirică se dovedește a fi un eșec: nevasta îl părăsește, iar el devine subiect de batjocoră pentru toată lume. Toate, până într-o zi, când se întâmplă… minunea.

Bilete: https://www.biletmaster.ro/ron/Event/58001205/Omul-cu-martoaga  sau de la casieria teatrului.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *