Press "Enter" to skip to content

Cezar Ouatu cântă la Lipova Symphonic City

Melomanii sunt invitaţi, în data de 28 iunie, de la ora 21.00, pe platoul Basilicii “Maria Radna” un eveniment de înaltă ţinută: Lipova Symphonic City Open Air. Invitat special: Cezar Ouatu.
În prima parte, programul va curpinde uverturi şi arii celebre din opere iar în a doua parte muzică film, repertoriu din musical şi pop-opera.

Invitat special: Cezar Ouatu
Director artistic/Dirijor: Dan Crișan
Soprana: Larisa Ștefan
Orchestra Filarmonicii de Stat Arad

Asistent regie artistică: Tatiana Țugulea
Scenotehnică, sonorizare și lumini: Corso Live Interface
Grafică și design: Andreea Chifor

Cezar Florin Ouatu (n. 18 februarie 1980, Ploiești, România) cunoscut și ca Cezar The Voice sau Cezar, este un interpret român de operă, pop-opera și pianist. Este cunoscut datorită piesei „It’s My Life”, cu care a câștigat Selecția Națională 2013 și cu care a participat la Concursul Muzical Eurovision 2013 din Malmö, Suedia.

Cezar s-a născut într-o familie de muzicieni, fiind fiul flautistului Florin Ouatu, de la Filarmonica din Ploiești și fost profesor la Universitatea Mozarteum din Salzburg, Austria. La doar 6 ani a învățat să cânte la pian, urmând un profil artistic. A absolvit Liceul Muzical „Carmen Sylva” din Ploiești; în 2004 a absolvit cu notă maximă secția de canto clasic a Conservatorului „Giuseppe Verdi” din Milano unde fusese admis în 2001. A studiat de asemenea și muzică barocă. A debutat ca interpret profesionist pe scena Teatrului „La Fenice” din Veneția, a cântat pe cele mai importante scene din lume[necesită citare] și a obținut numeroase distincții la concursuri de canto în orașe precum Barcelona, Dresda, Milano și în țări precum Monaco și San Marino. A cântat la opere prestigioase precum cele din Lausanne, Barcelona, Potsdam ș.a.[7][8][9]

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean Arad.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *