Press "Enter" to skip to content

Parcuri americane – proiecție de film documentar în natură

Peisajele americane sunt poate unele dintre cele mai emblematice peisaje din lume, iar parcurile lor naționale sunt cu siguranță un exemplu de funcționalitate când vine vorba de protecția naturii. Stau însă lucrurile chiar atât de bine cum ni le imaginăm noi? Sunt aceste locuri cu adevărat sălbatice? Aflăm dacă mergem miercuri, 3 iulie, începând cu ora 20.00, la Centrul de Vizitare Ceala.
Fotograful Dan Dinu și videograful Cosmin Dumitrache și-au propus să exploreze aceste lucruri în cadrul unui proiect îndrăzneț. Intrare liberă.

“Acest proiect a fost realizat în cadrul Propark – Fundația pentru arii protejate, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la București. Popcorn, hot-dog, hamburgeri și răcoritoare veți gasi aici, pătura o va aduce fiecare. Dacă vremea nu ne va permite să realizăm proiecția în aer liber, ne vom muta în sala de conferințe a Centrului de Vizitare Ceala” – spun organizatorii.

Început în octombrie 2017, proiectul Road Trip 4 Nature și-a propus o călătorie atât prin unele dintre cele mai celebre parcuri naționale americane, cât și prin câteva rezervații mai mici, dar interesante, pentru a înțelege cum este protejată natura aici și ce avem noi de învățat de la cei care au inventat practic acest concept. Timp de 43 de zile, Dan și Cosmin au străbătut în lung și-n lat rezervațiile americane, în căutarea unor peisaje frumoase de fotografiat și a unor povești interesante de spus într-un film documentar. De la istoria tumultoasă a așezărilor din Smoky Mountains și până la mlaștinile din Congaree de pe coasta de est, de la uimitorul labirint din Badlands și până la celebrele canioane din sud-vestul american, de pe coasta Californiei și până în Yellowstone, primul parc național al lumii, povestea lor poate fi văzută acum la Arad, în cadrul unui picnic organizat la Centrul de Vizitare Ceala.

Filmul este realizat de Cosmin Dumitrache și Dan Dinu, iar la proiecție o să aveți ocazia să îi întâlniți și să discutați mai multe despre aventura lor.

Puteți vedea un trailer al filmului pe https://vimeo.com/286562774

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *