Press "Enter" to skip to content

25 de expozanţi la Festivalul Producătorilor din Livada. Află detalii

Primăria Comunei Livada şi Comunitatea Producătorilor din Livada organizează duminică, 14 iulie, începând cu ora 17.00, un festival inedit dedicat ocupațiilor, meșteșugurilor și îndeletnicirilor din comună. Vor fi prezenți 25 expozanți cu produse diverse.

Organizatorii ne propun o experiență unică, de a participa la ateliere interactive și demonstrații realizate de expozanți “Sebi Ghic le va arăta copiilor “drumul” transformării paielor în baloți; nenea Ionel le va arăta copiilor cum se pregătește coasa pentru a putea tăia iarba; tanti Floare ne va aduce o colecție personală cu costume populare autentice și sterguri tradiționale; atelier de tâmplărie; atelier de confecționat butoaie; atelier de cofetărie și patiserie (nuci, frigărui cu fructe și ciocolată, loli pops), doamna Florica ne va arăta cum se fac cei mai buni tăiței și paste de casă; doamna Mirela ne va arăta cum se lucrează cu croșeta iar tanti Lenuța le va arăta copiilor cum se realizează ciorapii din lână.

La capitolul lactate, ferma familiei Ghic ne va face o demonstrație a preparării iaurtului de casă, domnul Orășan ne va dezvălui secretele Balmoșului (mâncare specific ciobănească), iar Api Lacti Farm – ferma familiei Culda – ne va arăta cum se prepară cel mai bun caș sărat din lapte de oaie.

Nu vor lipsi nici produsele apicole, iar cel mai tânăr apicultor, Alex Culda, ne va face o demonstrație live de extragere a mierii din fagure. Margareta Kiss, o artistă deosebită, ne va face o demonstrație de artizanat şi pictură pe piele; Sculptoriţa Mariana Hanza ne va arăta cum se realizează figurine de grădină din BCA; Familia Tăut ne va încânta cu siropuri și zmeură bio; Doamna Ionela Husar ne va arăta cum se realizează papuci de casă din piele și lista poate continua cu Grădina lui Piper – o poveste cu fructe proaspete , bune , cu gustul din copilărie, cu doamna Viorica care ne va dezvălui secretul cultivării celor mai bune roșii şi mulți alții”.
Toți vizitatorii se pot înscrie la o tombolă cu produse locale!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *