Press "Enter" to skip to content

“Casa cu lacăt”, în avanpremieră la Arta

“Casa cu lacăt” va rula, în avanpremieră la Arad, la cinema Arta, joi, 11 iulie, începând cu ora 19.00. Pelicula este un documentar despre Arad și realizat la Arad de o arădeancă, Diana Ramona Gavra.
SINOPSIS

Lungmetrajul de 90 de minute explorează fenomenul corupţiei, pornind de la un caz recent de fraudare a examenului de Bacalaureat.

În ce măsură a reuşit societatea românească să integreze valorile liberalismului? Şi ce înseamnă, până la urmă, corupţia pentru noi? Acestea sunt doar două întrebări fără răspunsuri clare la care caută o explicație documentarul „Casa cu lacăt”, care a avut premiera în luna iunie la TIFF.

În documentar apar, printre alții, personalități precum jurnalistul Cristian Tudor Popescu, politologul Cristian Pîrvulescu, judecătorii Cristi Danileț și Camelia Bogdan, Tudor Dragomir – profesor la Colegiul Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal” din Arad, profesorul universitar Dumitru Bortun, lectorul universitar și scriitorul Mihai Maci, precum și jurnalistul Lajos Notaros.

După proiecṭie, va avea loc o discuție cu realizatorii filmului.

Regia: Diana Gavra
Durată: 90 minute
N15 – Nerecomandat persoanelor sub 15 ani

——
Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, de luni până joi, între orele 10-17, vineri, între orele 10-14, sau cu 2 ore înainte de începerea filmului. Biletele pot fi rezervate în prealabil pe e-mail, la adresa: cinemaartaarad@gmail.com.

Preț bilete:
– 12 lei preț întreg
– 5 lei preț redus pentru elevi, studenți şi pensionari

Informații la tel. 0257/280526

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *