Press "Enter" to skip to content

Două spectacole din Bucureşti încheie Festivalul START

Spectacolele “Spirit neliniştit” şi “Clasa noastră” vor încheia cea de-a treia ediţie a Festivalului Universităţilor de Teatru din România – START.

Ora 18.00, Sala mare

Universitatea Hyperion Bucureşti – Facultatea de Arte “Geo Saizescu”

SPIRIT NELINIȘTIT

de Noel Coward

Regia: Constantin Florescu, Maia Morgenstern

Distribuția: Amalia Năstase, Patricia Moise, Eduard Buhăescu, Iulian Babulea, Ioana Cînduleț, Maria Grosu şi Maria Costeschi.

Sinopsis

Charles, scriitor și soția sa Ruth organizează o ședință de spiritism. În timpul acesteia, Charles primește o vizită din Lumea de Dincolo. Spectrul fostei sale soții, moarte de 7 ani, vine să își clarifice relația conjugală. Întâmplarea face că se dezvoltă un menage a trois: Charles, Ruth și Elvira, spiritul primei soții. Încep să își dispute poziția în această relație. Elvira provoacă fără să vrea un accident în care Ruth, cea de-a doua soție trece în neființă. Spiritista la care apelează Charles face a doua ședință, iar Ruth reapare și ea în viața lui Charles. Disperat, încearcă să scape de fantomele trecutului său. După mai multe încercări eșuate de a le dematerializa pe cele două, surprinzător, reușește prin intermediul servitoarei inocente să se elibereze. Fericit, se bucură de singurătate.

Ora 20.00, Sala Studio

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” Bucureşti

CLASA NOASTRĂ

de Tadeusz Słobodzianek

Regia: Conf. univ. dr. Mihaela Sîrbu

Distribuţia: Ecaterina Elena Lupu/ Marina Podgoreanu, Diana Rotaru/ Loredana Vlăduț, Alina Florescu/ Ioana Nimigean, Alexandru Munteanu, Sami Al-Tawel, Alexandru Mirea/ Vlad Brumaru (anul I, master Actorie), Denis Imbrescu, Andrei Stăncescu/ Robert Topor, Ștefan Bălan şi Tudor Cucu-Dumitrescu/ Theodor Șoptelea (anul II, licență Actorie)

Sinopsis

„Clasa noastră” este o confesiune a zece personaje care își încep povestea în anii ’30, trec prin Al Doilea Război Mondial și ajung – unii dintre ei – până în contemporaneitate. Din poveștile lor transpare istoria unui întreg secol, dar și lupta personală a fiecăruia de a supraviețui și, mai apoi, de a da un sens vieții de după război. Polonia este țara care acceptă nedreptățile care li se petrec evreilor, dar și polonezilor, deopotrivă. America e tărâmul necunoscut de unde Abram trimite scrisori colegilor rămași în țară, iar ele evidențiază antiteze atât istorice, cât și personale. Personajele trăiesc momente grele sau pline de umor și voioșie: se iubesc, se urăsc, se trădează sau se salvează unii pe alții. Cruzimea acestei istorisiri se armonizează perfect cu blândețea și cu părțile sale pline de umanitate.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *