Press "Enter" to skip to content

Caravana TIFF revine la Arad. PROGRAM

Cea de-a X – a ediție a Caravanei Filmelor TIFF își continuă traseul prin țară și în luna august, primul weekend al ultimei luni de vară aducând nu mai puțin de opt filme la Arad. 

Între 2 și 4 august 2019 cinefilii de toate vârstele sunt așteptați la Cinema Arta pentru proiecții de interior și în aer liber. Doua dintre proiectii sunt destinate publicului tanar, fiind facilitate de programul de educatie cinematografica EducaTIFF. Intrarea este liberă.

Program | Cinema Arta

Vineri, 2 august

19:30 | proiecție de interior

Lajkó: țigan în cosmos / Lajkó: Cigány az űrben

Balázs Lengyel | Ungaria, Rusia, 90’

Cu: Tamás Keresztes, József Gyabronka, Tibor Pálffy, Zétény Varga, Athina Papadimitriu

La începutul anului 1957 URSS se decide să aleagă, din tot blocul socialist, Ungaria pentru șansa de a participa la selecția primului cosmonaut al lumii, care urmează să fie și primul om în spațiu. Tovarășul Karmazsin Jenő, președintele Cooperativei “Nămol Roșu” din Kunmadaras cunoaște cine ar putea fi candidatul ideal pentru călătoria cea mare: Serbán Lajos, adică Lajkó, cum îi spune toată lumea, care este fascinat de stele încă de când era copil mic.

21:45 | proiecție în aer liber

Parking

Tudor Giurgiu | România, 110’

Cu: Mihai Smarandache,  Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, Carmen Florescu

Filmul, inspirat de bestseller-ul „Apropierea”, spune povestea lui Adrian (Mihai Smarandache), un poet care emigrează ilegal în Spania anului 2002 și care se angajează paznic de noapte într-un parc auto condus de Rafael (Luis Bermejo). Viața lui Adrian se schimbă pentru totdeauna în timpul nopții de San Juan (Noaptea de Sânziene), când o întâlnește pe Maria (Belén Cuesta), chitaristă într-o trupă de jazz.

Sâmbătă, 3 august

17:00 | EducaTIFF | proiecție de interior 

Rocca

Katja Benrath | Germania, 97’

cu: Natalya Bogdanis, Robin Guillaud Bongarts, Volker Bruch

Curajoasă, amuzantă şi fără pereche: aşa e Rocca. Rocca are 11 ani şi duce o viaţă unică. În timp ce tatăl ei astronaut veghează asupra ei din spaţiul cosmic, Rocca locuieşte singură cu veveriţa ei şi, pentru prima oară în viaţă, se duce la o şcoală normală. Aici felul ei de a fi, lipsit de griji şi nonconformist, iese imediat în evidenţă. Îi confruntă pe derbedeii clasei, pentru că dreptatea i se pare foarte importantă. De asta se şi împrieteneşte cu Caspar, un băiat fără adăpost pe care încearcă să-l ajute. Cu un optimism fără margini, Rocca dovedeşte, ajutată de noii ei prieteni, că şi copiii au puterea de a schimba lumea.

19:30 | proiecție de interior

Amanda

Mikhaël Hers | Franța, 107′

Cu: Vincent Lacoste, Isaure Multrier, Stacy Martin, Ophélia Kolb

La 24 de ani, David (Vincent Lacoste) duce o viață boemă în Parisul zilelor noastre. Cursul lucrurilor se schimbă brusc în momentul în care sora lui moare într-un atentat terorist, iar David o ia în grijă pe Amanda, nepoata sa de 7 ani. Lăsând în urmă tragicul eveniment, cei doi construiesc o relație luminoasă, plină de tandrețe, în care fiecare dintre ei învață să devină mai bun pe măsura trecerii timpului.

21:45 | proiecție în aer liber

Le Fidèle

  1. Michael Roskam | Belgia, Franta, Olanda, 130’

Cu: Matthias Schoenaerts, Adèle Exarchopoulos, Sam Louwyck, Igor van Dessel

Când Gigi o întâlneşte pe Bibi la cursele de cai, e dragoste la prima vedere. Dar curând soarta îi desparte. Feroce şi loiali, pentru dragostea lor Gigi şi Bibi trebuie să lupte împotriva raţiunii şi a neajunsurilor lor. Dar cât vor rezista ei? Până unde vor merge pentru a salva ceea ce poate s-a şi pierdut deja?

Duminică, 4 august

17:00 | EducaTIFF | proiecție de interior

Noi, coioții

  1. Hanna Ladoul| Franța, SUA, 87’

cu: Morgan Saylor, McCaul Lombardi, Betsy Brandt

Amanda şi Jake se iubesc şi vor să o ia de la capăt în Los Angeles. Vor face ei alegerile potrivite? Primele 24 de ore din noua lor viaţă îi va purta de-a lungul şi de-a latul oraşului, oferindu-le mai multe surprize şi probleme decât s-ar fi aşteptat.n Saylor, McCaul Lombardi, Betsy Brandt

19:30 | proiecție de interior

 Vieți duble / Doubles vies

  1. Olivier Assayas | Franța, 108′

Cu: Juliette Binoche, Guillaume Canet

Pare aproape imposibil să regăsești în același film referințe la Star Wars, Taylor Swift și ideile filosofice ale lui Theodor Adorno, dar Assayas reușește strălucit acest lucru.

Povestea este a unui editor de succes, silit să se adapteze la era digitală, în care cărțile nu mai există fizic, ideea de cuplu este foarte flexibilă, iar viața în sine pare să se modeleze zilnic în funcție de social media.

21:45 | proiecție în aer liber

Jocuri de putere / El Reino

Rodrigo Sorogoyen| Spania, Franța, 131’

cu: Antonio de la Torre, Bárbara Lennie, Monica Lopez, Jose Maria Pou

Manuel Gómez Vidal este un politician popular în regiunea sa: are o poziţie socială de invidiat, o familie iubitoare, prieteni mulţi şi carismă. Manuel este, în acelaşi timp, un politician corupt care s-a înfruptat ani din zile din bani publici. După ce încearcă să muşamalizeze cazul unui asociat, Manuel rămâne expus. Spre surprinderea sa, colegii de partid îl consideră singurul vinovat. Dar nu se va preda. Cât de departe va merge un om hotărât să facă orice pentru putere?

Detalii: www.tiff.ro

Facebook: www.facebook.com/caravanatiff

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Susținut de: Banca Transilvania, Kronenbourg, Romgaz.

Cu sprijinul: Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad

Parteneri media: Europa FM, Zile și Nopți, Observator Cultural, Agerpres

Partener de monitorizare: mediaTRUST

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *