Press "Enter" to skip to content

Zdob şi Zdub, Subcarpaţi şi Timpuri Noi la Festivalul CODRU. Află detalii aici

Festivalul CODRU va avea loc în perioada 23 – 25 august, la liziera Pădurii Bistra, iar participanţii vor avea acces în baza unei donaţii (50 sau 100 de lei), pe care o vor face în scopul plantării arborilor accesând linkul https://codru-fest.ro/donatii/

Scopul festivalului

Pădurea Bistra se află între Timișoara și comunele Ghiroda, Moșnița Nouă și Bucovăț. Ea a suferit pagube în urma furtunii din septembrie 2017. Astfel, festivalul s-a născut din dorința naturală de a o conserva și revitaliza.

Cu ajutorul Asociației Pădurea Bistra și a multor oameni cu suflet bun, vor fi plantați minimum 6.000 de arbori, pentru susținerea și îmbogățirea arealului Pădurii Bistra. Scopul acestui festival este de a atrage atenția asupra valorii reprezentate de pădure în viețile locuitorilor din jurul ei, dar mai ales protejarea și conservarea patrimoniului natural al zonei. Astfel, toate fondurile obținute în urma festivalului vor fi direcționate către această cauză. Plantarea se va face în toamnă.

CODRU FEST aduce un tribut festivalului Woodstock cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la desfăşurarea celebrului festival din Statele Unite. “În luna august se împlinesc 50 de ani de la Woodstock Festival, care prin mesajul lui de “PEACE, LOVE & MUSIC” a contribuit la schimbarea într-o lume mai bună. Așteaptă-te să auzi din nou, într-un context actual, cântecele care au condus revoluția contraculturală a anilor ‘60. În afară de asta, prima ediție a festivalului presupune o experiență de neuitat pentru toate sufletele care vor participa. Cele cinci zone muzicale cu soiuri alese (world, rock, hip hop, muzică electronică, reggae, cât și ansambluri locale) vor fi înconjurate de activități artistice, precum film sau teatru, cât și de activități distractive, sportive și educative. Zona de copii va bucura zilele celor mici. În plus, o zonă de relaxare și vindecare va restabili ordinea în universurile interioare ale tuturor curioșilor!” – spun organizatorii.

Acces şi invitaţi

De 50 de lei donatorii (spectatori în festival) pot adăuga Pădurii Bistra 2 copaci şi vor avea acces în una din zilele de 23 şi 24 august ale festivalului, iar cu 100 de lei pot adopta 4 copaci şi vor avea acces în ambele zile. Copacii adoptaţi vor primi câte un nume din partea donatorilor.

La festivalul din Pădurea Bistra vor concerta trupele Subcarpaţi, Zdob şi Zdub, Timpuri Noi, Ţapinarii, Laboratorium Piesni, Corbu, Fără Zahăr, Pământ, dar şi formaţii care vor interpreta piesele unor muzicieni celebri: Jimi Hendrix Tribute Band, Santana Tribute Band şi Janis Joplin Tribute.

Pe lângă cele cinci zone muzicale (world, rock, hip hop, muzică electronică, reggae, ansambluri locale), vor avea loc activităţi artistice (film sau teatru), activităţi distractive, sportive şi educative, zone de vindecare şi relaxare, zone pentru copii sau dedicate gătitului la iarbă verde.

Mai multe informaţii pe codru-fest.ro sau pe pagina de facebook a evenimentului.

Donaţie 50 de lei (adopţie 2 copaci) – invitaţie pentru 23 august sau 24 august
Donaţie 100 de lei (adopţie 4 copaci) – invitaţie pentru 23-24 august

Vor primi invitaţii la intrarea în festival, în urma prezentării actului de identitate/certificat de naștere sau a unui act doveditor:

  • copiii sub 14 ani, însoţiţi de părinţi
  • persoanele care au peste 65 de ani
  • persoanele cu dizabilităţi, împreună cu un însoţitor, dacă este cazul
  • persoanele care fac dovada că au donat sânge în ultimele 6 luni.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *