Press "Enter" to skip to content

Dansatori şi muzică jazz din Budapesta la Teatrul Clasic “Ioan Slavici”din Arad

Vineri, 16 august, de la ora 18.00, sala mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ din Arad va găzdui un program artistic susţinut de artişti din Budapesta.

Spectacolul începe la ora 18.00 cu programul ansamblului folcloric maghiar „Drusza Kamara“. Ansamblul este format din profesori de dans şi dansatori profesionişti pasionaţi încă din copilărie de folclor şi arta dansului popular maghiar.

Prestaţia autentică va fi urmată de un concert de jazz susţinut de formaţia Premier Jazz Band. Directorul artistic al formaţiei este inegalabilul trompetist Szalóky Béla, care a devenit celebru în calitatea sa de trompetist al celei mai populare trupe de jazz din Ungaria, Benkó Dixieland Band, o trupă cunoscută de arădeni care au evoluat pe scena Teatrul de vară al Centrului Cultural Judeţean Arad în 2015.

Formația va interpreta într-un stil cât se poate de original piese cunoscute din repertoriul unor artiști și trupe cu renume mondial, precum Bruno Mars, Stevie Wonder, LGT, George Michael și alții.

Prezența oaspeților maghiari în orașul nostru are loc în cadrul Programului de colaborare culturală al orașelor înfrățite Arad și Sectorul XII Budapesta, document oficial semnat în data de 2 aprilie 2019 la Primăria Municipiului Arad.

Acordul de înfrățire între cele două municipii a fost semnat la Budapesta în anul 2015, părțile dorind să deschidă noi posibilități de colaborare în domeniile de interes comun (cultural, artistic, științific, educativ, administrație publică locală etc.)

Evenimentul are loc cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad și al Primăriei Sectorului XII Budapesta, prin colaborarea Centrului Municipal de Cultură Arad cu Centrul Cultural MOM din Budapesta.

Intrarea este liberă.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *