Press "Enter" to skip to content

“Pedalaţi, tovarăşi!” Turul Aradului comunist pe biciclete

Ghizii Arad Free Tours organizează vineri, 23 august, de la ora 18, un tur al Aradului comunist pe biciclete. Plecarea va fi din fața Primăriei.

“Perioada comunismului reprezintă o parte importantă a istoriei noastre recente, iar părerile legate de aceasta sunt împărțite. Având în vedere că anul acesta se împlinesc 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, vom marca acest eveniment printr-un tur ghidat pe biciclete.
Turul nostru tematic de adresează atât persoanelor care au trăit pe vremea comunismului și doresc să își cunoască mai bine orașul, cât și celor născuți după 1990, care nu au „prins” perioada respectivă.
Vom vizita clădirile din Arad unde au avut loc primele adunări muncitorești sau unde s-au ținut adunările Partidului Comunist în ilegalitate. Veți avea ocazia să vedeți cum s-a dezvoltat Aradul în perioada 1945-1989, stilurile abordate în arhitectură și artă, dar și cum trăiau oamenii zi de zi. Trecând pe lângă vechile fabrici cu care se mândrea orașul, vom vedea cum a evoluat industria și cum s-a schimbat stilul de viață al oamenilor. În final, vom parcurge o parte a traseului pe care au mers și revoluționarii din decembrie ’89, pentru a ajunge în fața Primăriei.
Așadar, va fi un tur ce va prezenta evenimentele obiectiv, dar și presărat, în stilul nostru, cu glume și legende urbane” – spun organizatorii. 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *