Press "Enter" to skip to content

“Trei surori”, in avanpremieră la teatru

Spectacolul “Trei surori” se va juca, în avanpremieră, la sala Studio a Teatrului Clasic “Ioan Slavici” marți, 10 septembrie, de la ora 19.00.

Trei surori
de A.P. Cehov
 
Regia: Semion Serzin
Traducerea: Raluca Rădulescu

Producători: Teatrul ,,Nottara” București și Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad

Distribuţia: Andrei Elek, Alexandra Murăruş, Mihaela Subţirică, Iulia Verdeş, Roxana Sabău  / Sorina Ştefănescu, Filip Ristovski, Angela Petrean Varjasi, Robert Pavicsits, Alex Mărgineanu, Bogdan Costea, Crenguţa Hariton.

Sinopsis

Una dintre cele mai cunoscute piese ale lui Cehov, la fel de actuală și azi, Trei surori e povestea unor oameni prinși în propriul lor univers. Mașa, Irina și Olga, cele trei surori care nu reușesc să iasă din lumea lor veselă și tristă, tânjesc după Moscova… Într-un oraș provincial din Rusia, cele trei trăiesc alături de fratele lor mai mic, Andrei, după ce tatăl lor, generalul Prozorov, a murit. Rând pe rând, visurile li se spulberă… Andrei vrea să-și continue studiile la Universitatea din Moscova, dar se însoară curând cu Natașa și au un copil. Olga continuă să muncească la liceu, iar Irina încearcă să-și înece nefericirea în muncă… Mașa, singura care e căsătorită, dar cu un bărbat pe care nu-l iubește, se îndrăgostește de Colonelul Verșinin, care este căsătorit și el… Visul întoarcerii la Moscova devine tot mai puțin realizabil. După trei ani mai târziu, toate speranțele și planurile celor trei surori se destramă.

Spectacolul produs de Teatrul Nottara și Teatrul Ioan Slavici din Arad, creat de la zero în șase zile, cu unsprezece actori, într-un decor minimalist, e o montare nonconformistă. Accentul a fost mutat de pe arhicunoscutele personajele ale lui Cehov pe oamenii reali, adevărați, care se află în fața spectatorului, totul pentru a sublinia actualitatea piesei lui Cehov. Este o comedie, așa cum și-a numit Cehov textul, dar o comedie din care nu lipsesc nici accentele dramatice, nici ironia și autoironia.

Spectacol realizat în urma workshop-ului din cadrul ediției a treia a Laboratorului de Teatru DENS, septembrie 2018 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *