Press "Enter" to skip to content

Hooligans & Omega cântă la Arad

Celebrele formații maghiare Hooligans şi Omega vor concerta la Arad în 27, respectiv 28 septembrie, de la ora 20, în Parcul Reconcilierii. Intrarea la ambele concerte este liberă, evenimentul fiind inclus în cadrul Zilelor Maghiare la Arad.

Vineri, 27 septembrie, arădenii vor putea lua parte la un concert al trupei rock maghiare Hooligans, înființată în anii 1990. Avându-ui ca membri pe Ördög Tibor, Tóth Tibor, Kiss Endre și Késmárki Zsolt, trupa Hooligans va concerta în Parcul Reconcilierii, începând cu ora 20.

A doua zi, tot de la ora 20, pe scena din Parcul Reconcilierii va urca legendara formație rock Omega. Originile trupei rock Omega datează din anul 1959, fiindcă atunci au început Benkő László şi Kóbor János să cânte împreună. Iniţial, concertele oferite colegilor de liceu au fost doar un hobby, dar succesul acestora şi dragostea primită din partea publicului a determinat cariera şi viaţa tuturor membrilor formaţiei. Omega este una dintre puţinele formaţii rock care au creat, fără întrerupere, valori perene şi la nivel mondial. Practic, cariera formaţiei se întinde de-a lungul întregii ere a muzicii rock – trupa bucurându-se, pe merit, de peste 50 de ani de recunoaştere şi apreciere la nivel internaţional. În muzica scrisă şi interpretată de Omega s-au regăsit numeroase stiluri, iar reînnoirea permanentă a universului sonor i-a permis formaţiei să rămână în elita muzicii rock europene. Stabilitatea şi durabilitatea sunt privilegiul privilegiul puținilor artiști care au creat într-adevăr valori universale. Persoanele care apreciază muzica percep piesele formaţiei Omega ca pe o reflectare a propriei existenţe, fiindcă acestea au servit ca susţinere sufletească şi morală în vremuri dificile, când viaţa cotidiană le oferea prea puţine puncte de sprijin oamenilor. Decorurile, luminile şi, în general, soluţiile tehnice care însoţesc prezenţa pe scenă a formaţiei Omega sunt, încă din anii ’70, spectaculoase. Cea mai celebră melodie a trupei maghiare „Gyöngyhajú lány” („Fata cu părul perlat”), a fost scrisă în 1968, compusă în 1969 și lansată pe albumul lor 10 000 lepes. Piesa a avut parte de o serie de prelucrări în Polonia, Cehia, Yugoslavia și Lituania, iar cea mai mai celebră versiune a acestei melodii aparține trupei Scorpions.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *