Press "Enter" to skip to content

Lansare de carte – poezii pentru zile de naștere

Cartea “Un gând senin și pur, de suflet, pentru tine – poezii pentru zile de naștere”, scrisă de Argentina Finișan, va avea lansarea miercuri, 9 octombrie, începând cu ora 18.00, la Cafeneaua Literară Joy’s.

Moderatorul evenimentului este actrița Oltea Blaga, cel care va întreține atmosfera, pe acorduri de pian, este Mihai Vastag iar cu vocea ne va încânta Claudia Stesco.
Va recita poezii: Giorgiana Popan

“De o vreme încoace – nu aș putea spune exact cu câți ani în urmă, coincide perioada cu începerea activității Toastmasters, am început a scrie poezii. Stări diferite de spirit – supărări, bucurii, tristeți, observări din ”teren”, din viața mea și a altora. Vrând a transmite o urare mai altfel, pe lângă obișnuitul ”La mulți ani!”, la început am scris urări scurte, mici, gândind din umbra tastelor la omulețul căruia mă adresam – ce fel de om este, ce activități are, ce îi place etc. și, încet-încet au început să apară rimele. Așa s-au născut poeziile dedicate omuleților din viața mea cu ocazia zilei de naștere a fiecăruia. La un moment dat, o astfel de poezie a ajuns la cineva care, după ce mi-a mulțumit profund mișcată și surprinsă, m-a luat la ceartă – de ce nu public poeziile, de ce nu public gândurile, cugetările pe care le postez pe facebook, ca oamenii să se poată bucura de ceea ce scriu și în afara rețelelor de socializare?!! Menționez că poeziile le-am scris în privat fiecărui destinatar. La început, ideea de a publica mi se părea extrem de departe de mine, iar anul trecut când am publicat prima oară volumele de poezii nu m-am simțit deloc comfortabilă să știu că sunt ”citită” de multă lume, mai ales că, neștiind cum să concep propria creație ca să o pun în lumină, am greșit la tipar, am greșit la modul în care am gândit cartea, ș.a.m.d. Însă, odată ce am pornit la un drum, eu aleg să mă șlefuiesc, să învăț din greșeli și să fac lucrurile mai bine. Astfel că, după luni de socotire și răsucire, cartea a ajuns astăzi ceea ce se vede.
Coperta este realizată cu mâna liberă de către fiica mea, Andra, iar fiecare poezie are esența transpusă în creion, tot cu mâna liberă, de către Alex, un coleg de-al Andrei de la Colegiul de Artă Sabin Drăgoi” – mărturisește autoarea cărții, Argentina Finișan.

Detalii aicihttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=2849677335061885&set=gm.2460255664298762&type=3&theater

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *