Press "Enter" to skip to content

Expoziție de bijuterie contemporană la Arad

Vernisajul expoziției interactive de bijuterie contemporană “Remains of the feast” va avea loc la Muzeul de Artă Arad (str. Gh. Popa Teiuş) vineri, 8 noiembrie, de la ora 18.00.

“Remains of the feast” este o instalație interactivă în care bijuteria contemporană și noile media devin oglinzi ale unei societăți de consum și risipă. Organizată în perioada 8 noiembrie – 6 decembrie 2019 în cadrul Muzeului de Artă Arad, expoziția semnată de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană prezintă 20 designeri, artiști vizuali și arhitecti explorează semnificația și sensul materialelor și tehnicilor de producție și potențialul designului de a adresa întrebări despre sustenabilitate, reciclare și consum responsabil.

Proiectul are ca tematică legenda Regelui Midas, a cărui dorință de a transforma tot ceea ce atinge în aur îi aduce pieirea. Aceasta este poate una dintre cele mai reprezentative metafore pentru societatea contemporană. Reluând masa mitică a lui Midas, într-un decor luxuriant, auriu, descoperim ceea ce lăsăm în urma unui “ospăț” în care am epuizat toate resursele. Într-un prezent în care fast-fashion a devenit a doua industrie poluatoare la nivel global dupa cea a petrolului, în care cheltuim mai mulți bani pe diete decât ar fi nevoie să hrănească toată populația înfometată a planetei și în care nivelul de poluare este în continuă ascensiune, proiectul ridică întrebări despre responsabilitate și acțiune.

Expoziția a fost prezentată anterior în cadrul Nopții Albe a Muzeelor 2018 în Galeria Galateca din București, fiind ulterior itinerată în cadrul unor evenimente internaționale de mare anvergură precum Artistar Jewels Milano, Festivalul Internațional Legnica din Polonia, Athens Jewelry Week și Joya Barcelona.

Program de vizită – Marți – Duminică, în intervalul orar 09.00 – 17.00

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *