Press "Enter" to skip to content

„Toni Erdmann” la Cinema Arta

„Toni Erdmann”, in regia lui Maren Ade, coprodus de Ada Solomon, va fi proiectat la Cinema Arta, în data de 23 noiembrie, de la ora 19.00. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

„Toni Erdmann” a câștigat în cadrul Premiilor Academiei Europene de Film 5 premii important pentru: cel mai bun film, cel mai bun actor, cea mai bună actriță, cel mai bun scenarist și cel mai bun regizor, în 2016. În cadrul competiției de la Cannes (2016) a câștigat premiul FIPRESCI. În 2017 a fost nominalizat la Gopo, BAFTA, Globul de aur și la Oscar.

Sinopsis:

Ines, în vârstă de 40 de ani, este una din cele mai importante asociate ale unei societăți germane cu sediul la București. Viața sa este dată peste cap când tatăl său Winfried reapare în peisaj. Bărbatul o exasperează pe Ines care îi tolerează din ce în ce mai greu comportamentul adolescentin. Este mult prea ocupată cu cariera sa pentru a-i acorda atenție. De altfel, Winfried a creat un personaj pe care l-a denumit Toni Erdman și inventează ficțiuni cu acesta implicând-o și pe fiica sa în încercarea de a o învăța simțul umorului.

Regia: Maren Ade
Cu: Sandra Hüller, Peter Simonischek, Michael Wittenborn
Audiență: N15
Genul filmului: comedie, dramă

Proiecția este organizată de Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *