Press "Enter" to skip to content

„Balanța”, primul film românesc restaurat în format digital 4K, proiectat la Cinema Arta

Filmul „Balanța”, cu Maia Morgenstern, Razvan Vasilescu, Victor Rebengiuc și Marcel Iureș,  va fi proiectat la Cinema Arta vineri, 7 februarie, începând cu ora 19.00.

„Balanța” este prima producție românească restaurată în format digital 4K de către Fundația9 și BRD – Groupe Société Générale. Regizată de Lucian Pintilie, „Balanța” este o co-producție româno-franceză și a avut premiera în 1992, la Festivalul de la Cannes.

Procesul de restaurare a durat peste șase luni si a vizat imbunatatirea imaginii si a sunetului si transpunerea filmului in format digital. Negativul original al filmului a fost digitializat in 4K in laboratorul Hiventy, din Franta, iar restaurarea in 4K a fost realizata in Romania de studioul Avanpost Media, cu sprijinul si consultanta maestrului Florin Mihailescu, director de imagine de film roman si apropiat al regizorului Lucian Pintilie.

Intrarea la această proiecție este liberă, pe bază de rezervare. Pentru rezervări vă rugăm să ne scrieți la adresa cinemaartaarad@gmail.com sau să ne contactați la numărul de telefon 0257/280526, după următorul program: luni-joi 9-16, vineri 9-13.
Sinopsis:

Filmul prezintă povestea unei tinere profesoare (Nela) și a unui medic (Mitică) dintr-un spital local, care încearcă să facă față ultimelor zile ale comunismului și luptă pentru normalitate într-o Românie marcată de stereotipuri. Nela are grijă de tatăl ei, fost colonel în Securitate, acum pe moarte. El vrea ca trupul său să fie folosit pentru cercetări medicale, dar Universitatea refuză, din moment ce frigiderele sale sunt stricate. Nela pleacă în provincie, unde a fost repartizată la o școală. Îl întâlnește pe Mitică, care, ca și ea, nu acceptă compromisurile și e plin de visuri și optimism. Cei doi îi deranjează pe toți cei din jur cu atitudinea lor dar vor reuși să facă față provocărilor vieții.

Regia: Lucian Pintilie
Genul filmului: dramă, comedie
Distribuție: Maia Morgenstern, Razvan Vasilescu, Victor Rebengiuc, Marcel Iureș
Locația: Cinema Arta, sala mare

Proiecția este organizată de Primăria Municipiului Arad, prin intermediul Centrului Municipal de Cultură Arad.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *