Press "Enter" to skip to content

Documentarul „colectiv”, la Cinema Arta / Sold Out

Documentarul „colectiv”, regizat de Alexander Nanau, va fi proiectat sâmbătă, 7 martie, începând cu ora 19.00, la Cinema Arta din Arad.

Premiera mondială a filmului a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția, fiind primul film documentar românesc selectat în cadrul prestigiosului festival italian, iar premiera nord-americană la TIFF (Toronto International Film Festival). Pelicula a fost selectată și în cadrul altor competiții europene, printre care Festivalul de Film din Zurich, unde a obținut premiul pentru cel mai bun film documentar. „colectiv” este în selecția oficială din cadrul Festivalului de Film Sundance 2020, unul dintre cele mai importante festivaluri de film independent din lume, care se desfășoară în Statele Unite.

Sinopsis

„colectiv” spune povestea primului an de după incendiul din clubul cu același nume și urmărește cu egal interes autorități și jurnaliști, într-o interacțiune permanentă de căutare și expunere a adevărului.

Producția va oferi în premieră spectatorilor din cinematografe acces în locurile cheie de după evenimentul tragic din clubul Colectiv: redacții de ziare, cabinete de miniștri, coridoare de instituții, săli de ședințe. Filmul urmărește jurnaliști, avertizori de integritate (whistleblowers), pacienți și familiile lor, dar și oficiali din guvern și reprezentanți ai statului, dezvăluind fără compromisuri o întreagă rețea a corupției, minciunii și manipulării.

Regia: Alexander Nanau
Cu: Narcis Hogea, Cătălin Tolontan, Mirela Neag, Răzvan Luțac, Camelia Roiu, Tedy Ursuleanu, Vlad Voiculescu, Nicoleta Ciobanu
Gen film: Documentar
Audiența: AP12

Intrarea la această proiecție va avea loc pe bază de rezervare. Pentru rezervări puteți să scrieți la adresa cinemaartaarad@gmail.com sau să sunați la numărul de telefon 0257/280526, după următorul program: luni-joi 9-16, vineri 9-13.

Proiecția este organizată de Primăria Municipiului Arad, prin intermediul Centrului Municipal de Cultură Arad.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *