Press "Enter" to skip to content

Artiștii Filarmonicii Arad cântă “Oda Bucuriei” online (VIDEO)

Pentru a-și exprima dorul de scenă și de publicul meloman, muzicienii Filarmonicii Arad au înregistrat, online, Oda Bucuriei”, iar clipul a fost postat pe pagina de Facebook Artiștii Filarmonicii Arad.

Pagina de Facebook – Artiștii Filarmonicii Arad – precum și înregistrarea online a lucrării au fost realizate la inițiativa muzicienilor Filarmonicii Arad, fără niciun fel de implicare sau sprijin din partea conducerii sau sindicatului instituției de cultură, după cum ne-au mărturisit aceștia.
“Am creat această pagină din respect pentru publicul nostru fidel, de care, în această perioadă dificilă pentru toți, suntem despărțiți, dar și pentru toți arădenii care vor descoperi frumusețea muzicii prin postările noastre. Deoarece nu știm cu exactitate cât va dura această perioadă, dar și pentru că ne este dor de scenă, de public, de tot ceea ce ne reprezintă ca artiști, vrem să aducem în atenția dumneavoastră lucrări muzicale prin care să putem simți cu toții puterea vindecătoare a muzicii, care poate readuce speranța pentru o nouă zi, mai luminoasă și mai fericită”.

Prin acest proiect se dorește apropierea și păstrarea legăturii cu publicul meloman până când sala de concert va putea găzdui evenimente, la fel ca înainte.

“Pentru că “muzica pornește de la inimă și se adresează inimilor”, noi, artiștii din cadrul Filarominicii Arad, dorim să vă dăruim din inimile noastre o lucrare muzicală prin care să exprimăm dorul de scenă și de publicul nostru iubit. Am ales ca acest dar muzical să fie “Oda Bucuriei” – și nu doar pentru că se apropie ziua de 9 Mai, ziua Europei, ci pentru că această lucrare este considerată simbol al valorilor comune ale țărilor membre UE. Pentru noi, astăzi, această lucrare este un simbol al valorilor comune artist – public iubit și apreciat. Vă dorim audiție plăcută!” – spun muzicienii care au avut această frumoasă idee și au creat pagina de Facebook, unde publicul le poate vedea activitatea.

Sunet și montaj video: Sergiu Bacoș

Imnul Europei – Orchestra Filarmonicii Arad (Arr. Herbert von Karajan)

Pentru că “muzica pornește de la inimă și se adresează inimilor”, noi, artiștii din cadrul Filarominicii Arad, dorim să vă dăruim din inimile noastre o lucrare muzicală prin care să exprimăm dorul de scenă și de publicul nostru iubit.Am ales ca acest dar muzical să fie “Oda Bucuriei” – și nu doar pentru că se apropie ziua de 9 Mai, ziua Europei, ci pentru că această lucrare este considerată simbol al valorilor comune ale țărilor membre UE.Pentru noi, astăzi, această lucrare este un simbol al valorilor comuneartist – public iubit și apreciat.Vă dorim audiție plăcută!#filarmonicaarad #arad #imnuleuropei #stamacasa #dordescena #beethoven #odabucuriei #odetojoy #orchestrafilarmoniciiaradSunet&montaj Sergiu Bacos

Publicată de Artiștii Filarmonicii Arad pe Duminică, 3 mai 2020

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *