Press "Enter" to skip to content

“TOUCHing” – expoziție virtuală de fotografie de teatru. Detalii aici

„TOUCHing” este titlul expoziției de fotografie de teatru cu imagini care îi ilustrează pe actorii Teatrului Național din București (și nu numai) în diverse spectacole care au avut loc de-a lungul timpului.

În vreme de pandemie, contactele directe dintre oameni sunt tot mai rare. Distanțarea socială este impusă, iar izolarea face imposibilă apropierea firească dintre noi. Ne lipsesc îmbrățișările prietenilor, mângâierile celor dragi, un sărut sau chiar și o strângere de mână fără griji.

„TOUCHing” este titlul expoziției de fotografie de teatru care își propune să readucă aceste gesturi la normal. Sunteți invitați să pășiți în lumea virtuală a unei galerii de artă din izolarea de acasă, să simțiți căldura unui gest de afecțiune, pe care actorii Teatrului Național din București (și nu numai ei) îl redau atât de firesc și de natural – se spune pe pagina de Facebook a evenimentului.

În fotografiile expuse într-un spațiu 3D virtual, se vor găsi asemenea gesturi, unele de afecțiune tandră, altele de adevărată pasiune, sau chiar de tensiune între personaje.

Actori consacrați, precum Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Ion Caramitru, Marius Manole, Mihai Călin, Maia Morgenstern, Oana Pellea, Mircea Rusu, Răzvan Vasilescu, Tania Popa, Virginia Mirea, Istvan Teglas, Natalia Călin, Gavril Pătru, Marius Rizea, Richard Bovnoczki, Vitalie Bichir sau coregraful Gigi Căciuleanu, se regăsesc printre mai tinerii lor colegi, Lari Giorgescu, Eduard Adam, Raluca Aprodu, Alexandra Sălceanu, Vlad Logigan, Florentina Țilea, George Piștereanu, Diana Sar, Ana Covalciuc, Ionuț Toader și mulți alții.

Vor putea fi văzute în spațiul expozițional virtual imagini din spectacole impresionante, printre care „Furtuna”, „No man’s Land” și „Neguțătorul din Veneția” (toate în regia lui Alexander Morfov), „Romeo și Julieta” (regia Yuri Kordonsky), „Pădurea spânzuraților” (regia Radu Afrim), „Livada de vișini” (regia David Doiashvili), „Butoiul cu pulbere”, „Class” și „Revizorul” (în regia lui Felix Alexa) și multe altele.

Vernisajul expoziției va avea loc LIVE, într-o transmisiune care va fi difuzată aici https://www.facebook.com/events/2509362349315732/, miercuri, 6 mai, de la ora 19.11.
Tot atunci, publicul va fi invitat să pășească în galeria virtuală cu peste 35 de imagini impresionante de pe scenele TNB.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *