Press "Enter" to skip to content

Două proiecții, în gradina de vară de la ARTA

Cinefilii se vor putea bucura în această lună de filme ale cinematografiei franceze, grație unui parteneriat inițiat între Centrul Municipal de Cultură și Institutul Francez din România. De-a lungul lunii iulie la „Arta” vor rula atât filme franceze clasice, cât și filme mai recente.

VINERI / 3 IULIE / ORA 21.45

PACIENȚII

Regizor: Grand Corps Malade, Mehdi Idir
Cu: Pablo Pauly, Soufiane Guerrab, Mousa Mansaly, Nailia Harzoune
Gen fim: comedie
Durată: 110 minute

SINOPSIS

Să se spele, să se îmbrace, să meargă, să joace baschet, toate sunt lucruri pe care Ben nu le mai poate face odată ce ajunge într-un centru de recuperare, în urma unui accident grav. Noii săi prieteni sunt tetraplegici, paraplegici, pacienți cu traumatism cranian. Împreună, vor învăța ce înseamnă răbdarea. Vor rezista, vor obosi, se vor certa, se vor iubi, dar mai ales își vor găsi energia pentru a reînvăța să trăiască. Filmul este povestea unei renașteri, a unei călătorii haotice presărate cu victorii și înfrângeri, cu lacrimi și râsete, dar mai ales cu întâlniri: nu ne vindecăm singuri.

 

SÂMBĂTĂ / 4 IULIE / ORA 21.45

NORI PESTE SILS MARIA

Regizor: Olivier Assayas
Cu: Juliette Binoche, Chloë Grace Moretz, Kristen Stewart, Brady Corbet
Gen fim: dramă
Durată: 124 minute

SINOPSIS

Actrița Maria Enders, foarte cunoscută pe plan internațional, este invitată să joace într-o repunere în scenă a piesei care a făcut-o celebră cu două decenii în urmă. Dar, dacă atunci a interpretat-o pe Sigrid, o tânără care își face șefa, pe Helena, să se sinucidă, acum primește rolul mai vârstnicei Helena. O starletă de la Hollywood va fi Sigrid, iar Maria se trezește curând de cealaltă parte a oglinzii, față în față cu o tânără de o carismă ambiguă care este, de fapt, o neliniștitoare proiecție a ei înseși.


____

Proiecțiile sunt organizate de Primăria Municipiului Arad, prin intermediul Centrului Municipal de Cultură Arad.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile în grădina de vară, pe baza de rezervare la telefon 0257/280526 (luni-joi între orele 8-17, vineri între orele 8-14) sau cinemaartaarad@gmail.com.
În caz de vreme nefavorabilă, proiecția va fi reprogramată în altă seară.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *