Press "Enter" to skip to content

Thriller și comedie, în grădina de vară de la ARTA

“Ascensor penrtru eșafod” și “Vacanță cu peripeții” sunt cele două filme care vor fi proiectate în grădina de vară de la cinematograful Arta, la finalul acestei săptămâni.

Vineri, 24 iulie, ora 21.45

Ascensor pentru eșafod

Regizor: Louis Malle
Cu: Jeanne Moreau, Maurice Ronet, Lino Ventura Harzoune
Gen fim: thriller
Durată: 88 minute

Sinopsis

Un bărbat își asasinează șeful cu ajutorul soției acestuia, care îi este amantă. În dorința de a scăpa de un indiciu compromițător, acesta rămâne blocat în liftul care ducea la locul crimei.
Debutul lui Louis Malle (la doar 24 de ani) este una dintre bijuteriile Noului Val francez. Un film noir modern, cu o coloană sonoră remarcabilă, semnată de Miles Davis. Pe fundal, fascinantul Paris, filmat în special noaptea.
___

Proiecția este organizată de Primăria Municipiului Arad, prin intermediul Institutului Francez din România și al Centrului Municipal de Cultură Arad.

Sâmbătă, 25 iulie, ora 21.45

Vacanță cu peripeții

Regizor: Jonathan M. Goldstein, John Francis Daley
Gen fim: comedie
Durată: 98 minute

Sinopsis

Noua generație Griswold își face iar de cap și stârnește hohote de râs. Producția New Line Cinema „Vacanță cu peripeții” îi aduce împreună pe marile ecrane pe Ed Helms și Christina Applegate într-o călătorie de familie care se transformă rapid într-o aventură nefastă.
Urmând exemplul tatălui și sperând să obțină o apropiere mai strânsă a familiei sale, Rusty Griswold (Helms) își surprinde soția (Applegate) și pe cei doi fii ai săi cu o călătorie de-a lungul țării către parcul de distracții Walley World.

Intrarea la proiecții este liberă, în limita locurilor disponibile în grădina de vară, pe baza de rezervare la telefon 0257/280526 (luni-joi între orele 8-17, vineri între orele 8-14) sau cinemaartaarad@gmail.com

În caz de vreme nefavorabilă, proiecțiile vor fi reprogramate în altă seară.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *