Press "Enter" to skip to content

Actrița Marina Palii – prezenta în festivalurile TIFF și Talents Sarajevo

De câteva luni membră cu acte în regulă a trupei Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, actrița Marina Palii își confirmă inspirația și talentul și în cadrul a două dintre cele mai importante festivaluri de film din estul Europei.

Vara a început pentru ea cu o participare la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), de la Cluj Napoca. Aici Marina Palii a ieșit în fața publicului cu primul ei rol într-un film de lungmetraj: „Malmkrog”, regizat de Cristi Puiu. Acesta a însemnat și debutul ei într-un rol în limba franceză.

Mijlocul lui august o găsește pe Marina Palii pe lista participanților la un alt festival de renume. Este vorba despre Festivalul de Film de la Sarajevo, unde, până în 18 august, Marina Palii, alături de alți 59 de tineri creatori (actori, scenariști, regizori, producători, critici) din țări precum Slovenia, Grecia, Muntenegru, Georgia sau Serbia – e parte a programului „Talents Sarajevo, program care, în 2020, se desfășoară în exclusivitate online.

Programul Talents Sarajevo a trebuit, din cauza pandemiei, să se transforme într-un forum digital. Deși această translație către zona online este declanșată de circumstanțe în general dăunătoare, nu o vedem ca o limitare nesănătoasă, ci mai degrabă ca o provocare: credem, ca urmare a acestui proces născut din necesitate, că vom remodela Talents Sarajevo într-un mod care va supraviețui cu siguranță perioadei pandemiei. Depinde de noi să explorăm și să valorificăm pe deplin potențialul platformelor digitale.” – spune Nebojša Jovanović, program manager Talents Sarajevo

Chiar dacă nu putem fi prezenți fizic la festival, programul nostru în aceste zile este unul extrem de încărcat. Zilnic avem întâlniri online și workshopuri în funcție de specializarea fiecăruia. Eu, ca actriță, de exemplu, am parte zilnic de discuții teoretice, dar și de workshopuri practice de actorie cu mentori – personalități importante ale vieții artistice europene și nu numai. Ermin Bravo – un foarte important și premiat actor bosniac, Beatrice Kruger – actriță și casting director, inclusiv pentru producții hollywoodiene sau Bérénice Bejo – o actriță cu numeroase premii și nominalizări la César, Golden Globe, Bafta și Oscar pentru rolul din filmul „The Artist  – sunt doar câțiva dintre ei.” – spune actrița Marina Palii.

Participarea la Festivalul de Film de la Sarajevo nu este singura activitatea artistică desfășurată de Marina Palii, în aceste zile. Ea este parte a unui proiect teatral arădean care va avea premiera la mijlocul lunii septembrie. Este vorba despre spectacolul „Terapie de grup”, în regia lui Tapasztó Ernő.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *