Press "Enter" to skip to content

Două spectacole, săptămâna aceasta, în “Grădina cu teatru”. PROGRAM

“Gunoierul” și “Giulia / Singură acasă” – producții ale Teatrului Clasic “Ioan Slavici” Arad – se vor juca, în această săptămână, la Teatrul de Vară al Centrului Cultural Județean Arad, în cadrul proiectului “Grădina cu teatru”.

Miercuri, 26 august, ora 20.00

GUNOIERUL

de Mimi Brănescu

Regia: Marian Parfeni

Distibuția: Marian Parfeni, Alex Popa și Mariana Tofan

Durata: 55 min

„Gunoierul“ este o piesă de teatru care se înscrie în genul dramatic al comediei şi care, sub voalul umorului, încearcă să atragă atenţia asupra unor întrebări la care noi, cei de azi, nu prea mai vrem, nu prea mai avem chef să răspundem sau pe care le ignorăm pur şi simplu.
În piesa lui Mimi Brănescu, gunoierul este filosoful care, tot căutând prin gunoaie, găseşte răspunsuri, descoperă taine ţinute cu grijă, află multe din cele ce sunt ţinute „la secret“ de locuitorii unui cartier şi, astfel, îi surprinde pe mulţi. Un singur exemplu – cine se aşteaptă ca un vagabond, după ce studiază resturile menajere pe care le arunci la gunoi, să descopere că nevasta te înşeală de vreme bună? Sau cine să se gândească la faptul că, tot din „citirea“ gunoiului, vagabondul îşi dă seama că nişte copii sunt lăsaţi în plata Domnului de părinţi şi cresc precum buruienile?».

Duminică, 27  septembrie, ora 20.00  

,,GIULIA / SINGURĂ ACASĂ – adaptare după Dario Fo și Franca Rame

One woman show cu Angela Petrean Varjasi

Regia:  Liana Didilescu

Durata: 50 min

„Textul nu îmi aparține în întregime. Povestea însă, da. Dar e o poveste care nu-mi aparține numai mie, ci și atâtor altor femei care, într-o bună zi, au fost nevoite să… se reconfigureze.” – spune regizoarea Liana Didilescu.

„E o probă pentru mine, Angela, să fiu singură pe scenă. Nu tu partener, un coleg,  ceva … nimic. Eu, Giulia și spectatorii. O oră și un pic. O oră în care voi scoate la lumină un personaj complex, Giulia. O femeie puternică ce a lasat totul pentru iubire. O femeie părăsită de soț care încearcă să revină la normalitate. Și reușeste făcând haz de necaz să-și dea  seama că va putea să-și reia viața. Singură.” – spune actrița Angela Petrean Varjasi.

BILETE
Pentru reprezentațiile susținute la Teatrul de Vară al Centrului Cultural Județean Arad, prețul unui bilet este de 15 lei (preț întreg), 10 lei (studenți și pensionari) și 5 lei (elevi). Biletele, în limita locurilor disponibile, se achiziționează prin rezervare telefonică, la numărul de telefon 0744475147, de luni până vineri, între orele 10.00 – 16.00 și sâmbăta între orele 10.00 – 12.00. În ziua reprezentației, acestea pot fi achiziționate din locația susținerii spectacolului între orele 18.00 – 20.00.
În caz de vreme nefavorabilă, spectacolele se reprogramează la o dată anunțată ulterior.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *