Press "Enter" to skip to content

Trei zile cu documentare românești, la Festivalul fARAD. PROGRAM

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului de film documentar fARAD se va desfășura, în perioada 24 – 26 septembrie, la cinematografele Arta și Grădiște.

Ediție specială, fARAD 7 va prezenta publicului o selecție dintre cele mai recente documentare românești, reunite sub tematica “Acasă”.
__________________________________
„Într-un an atât de special în care cuvântul de ordine a fost #stayhome, fARAD a decis, și el, să “stea acasă”. Motivele nu țin neapărat de pandemie și de siguranță, ci de calitatea, varietatea și pedigree-ul festivalier al noilor documentare românești. Altfel spus, e o ediție reconfigurată domestic și dedicată exclusiv producțiilor autohtone și temelor fierbinți din realitatea noastră recentă. Nu întâmplător, filmul din deschidere se cheamă Acasă: : the film, dar dincolo de multipremiatele documentare cu tentă socială și impact internațional (“Lemn” și “Profu’” ), există loc și pentru mici povești de viață și istorii personale (“Totul nu va fi bine” , “Casa cu păpuși” , “Superhombre” și “Totul pentru Riana”), ultimele trei fiind incubate în chiar laboratorul festivalului. Cu un asemenea catalog de filme, fARAD-ul își permite să stea acasă – voi însă ați face bine să ieșiți din casă și să le vedeți la cinema.”
Mihai Chirilov
___________________________________
Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervări la adresa 𝗿𝘀𝘃𝗽@𝗳𝗮𝗿𝗮𝗱.𝗿𝗼 sau la numărul de telefon 𝟬𝟮𝟱𝟳/𝟮𝟴𝟬𝟱𝟮𝟲 și este gratuit, în limita locurilor disponibile.
Image may contain: 2 people

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *