Press "Enter" to skip to content

Program de cinematecă, începând din octombrie, la ARTA

Începând cu luna octombrie, la Cinema Arta se lansează un program de cinematecă. Filme reprezentative pentru istoria cinematografiei vor fi proiectate, în prima zi de joi din fiecare lună, în sala cinematografului arădean. Prima peliculă ce va rula este “Zbor deasupra unui cuib de cuci”.

Joi, 8 octombrie, ora 19.00
“Zbor deasupra unui cuib de cuci”
Regia: Milos Forman
Cu: Jack Nicholson
Durată: 133 minute
AP12 – acordul părinţilor pentru copii sub 12 ani
Patrick McMurphy (Jack Nicholson) se indragosteste de o fata de 15 ani si ajunge in inchisoare pentru corupere de minori. Ajuns aici, McMurphy se preface ca ar fi nebun si reuseste sa fie trimis intr-un azil. Dar constata ca nici in acest loc viata nu este deloc usoara. Asistenta – sefa, Mildred Ratched (Louise Fletcher) se dovedeste a fi mult mai periculoasa decat bolnavii pe care ii persecuta.
In dorinta de a incalzi putin atmosfera apasatoare din ospiciu, McMurphy ii corupe pe colegii lui la jocuri de carti si de basket, reusind astfel sa ii mai scoata din starea lor generala de letargie.
Dar iarasi apar complicatiile. McMurphy da o petrecere, care se sfarseste din pacate tragic: unul dintre internati se sinucide si necazurile incep sa se tina lant.
“Un erou de proportii supraomenesti incearca sa reintrduca respectul de sine si simtul individualitatii intr-un grup de dezmosteniti infranti si lipsiti de personalitate. Filmul reda un conflict simbolic intre bine si rau, dorinta si abstinenta, individ si autoritate; un cosmar kafkian al omului normal inchis printre nebuni. El este o alegorie politica a revolutiei impotriva autoritatii, caracteristica Americii anilor ’60” – J. J. Dawson – 1975

📩 Accesul la proiecție se face pe baza unei rezervări la adresa cinemaartaarad@gmail.com sau la numărul de telefon 0257 280526 și este gratuit, în limita locurilor disponibile.


Proiecția este organizată de Centrul Municipal de Cultură, cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad. 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *