Press "Enter" to skip to content

“Corpus Christi” , în premieră la ARTA

Unul dintre cele mai importante filme europene ale anului, “Corpus Christi”, va fi proiectat, în premieră, la Cinema Arta, vineri, 9 octombrie, de la ora 19.00.

“Corpus Christi”

Regia: Jan Komasa
Cu: Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna, Eliza Rycembel
Durată: 115 minute
N15 – nerecomandat sub 15 ani

Filmul, inspirat din fapte reale spune povestea lui Daniel, un tânăr delincvent care se îmbracă în haine preoțești și pretinde că este trimisul Bisericii. Filmul a fost nominalizat la Oscar îna nul 2020 la categoria cel mai bun film străin.

“Corpus Christi” a câştigat două premii la Festivalul de Film de la Veneţia în 2019 şi a primit 10 premii la Polish Film Awards, printre care Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu, Cel mai bun actor în rol principal şi deschide discuţia despre iertare, impostură, a doua şansă, iubire şi grija faţă de cei din jur.

Cel de-al treilea lungmetraj al regizorului Jan Komasa îi aduce împreună pe tânărul actor de teatru şi film Bartosz Bielenia, care a jucat recent în serial produs de Netflix 1983, pe Eliza Rycembel, distinsă cu Cea mai bună actriţă la Festivalul Internaţional de Film pentru copii şi tineri de la Viena şi pe laureata Premiului Filmului Polonez Aleksandra Konieczna.

Accesul la proiecție se face pe baza unei rezervări la adresa cinemaartaarad@gmail.com sau la numărul de telefon 0257 280526 și este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *