Press "Enter" to skip to content

Biblioteca din Arad, acum pe telefonul tău mobil

Începând de astăzi, Biblioteca Județeană  «Alexandru D. Xenopol» Arad dispune de o aplicație modernă și funcțională pentru telefoanele mobile.

„Venim astfel în întâmpinarea cititorilor, punându-le la dispoziție întreaga noastră bibliotecă digitală, mai ales că am reușit, după cincisprezece ani de muncă, să definitivăm și reperele monografice ale tuturor localităților din județul nostru. Biblioteca Județeană «Alexandru D. Xenopol» Arad, de câțiva ani încoace se adaptează continuu acestor noi tendințe și cerințe, astfel că Biblioteca… digitală  se îmbogățește cu conținut în fiecare zi. Iar condițiile sanitare nefericite prin care trecem au fost pentru noi, deopotrivă și o provocare, dar și o oportunitate de a interacționa cu publicul, respectând distanțarea socială. Astfel cititorii pot fi în siguranță și doar la un click…distanță de noi“, punctează dr. Doru Sinaci, directorul instituției.

Aplicația pentru mobil a fost concepută pentru a integra serviciile online ale bibliotecii în experiența specifică pe care o oferă folosirea dispozitivelor mobile, din punct de vedere funcțional dar și vizual. Ea reunește sub aceeași interfață conținutul mai multor paginii web ale bibliotecii:

Pe lângă accesul la cele de mai sus, aplicația pentru mobil oferă două noi servicii sau funcționalități: “Întreabă un bibliotecar” – suport live prin intermediul chat-ului și “Recomandă o carte” o modalitate de a semnala apariții editoriale noi sau titluri care nu se găsesc în colecțiile bibliotecii.

Din punct de vedere tehnic, aplicația pentru mobil folosește tehnologia recentă Progressive web app (PWA) și necesită conexiune la internet (date mobile sau wireless). Aceasta poate fi instalată pe dispozitivele mobile care rulează sistemul de operare Android și iOS accesând adresa https://app.bibliotecaarad.ro .

Cum se instalează? Deschide Google Chrome și tastează app.bibliotecaarad.ro în bara de adrese. După ce aplicația se încarcă, în partea de sus a ecranului se găsește butonul pentru instalare. Menționăm că aplicația pentru mobil nu necesită permisiuni speciale pentru instalare. Aplicația poate fi instalată folosind și alte browsere (de exemplu, Mozilla Firefox sau Safari) activând opțiunea „Add to home screen” („Adaugă pe ecranul Acasă”) sau „Install” din meniul browserului.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *