Press "Enter" to skip to content

Ambulanța pentru Monumente – Arad caută voluntari pentru o intervenție

În perioada 2-8 noiembrie Ambulanța pentru Monumente – Arad va interveni în satul Ionești, com. Hălmagiu, jud. Arad, unde va avea loc o lucrare de punere în siguranță a Bisericii Ortodoxe „Sf. Mare Mucenic Gheorghe”. Dacă vrei să fii voluntar la această intervenție, alături de Ambulanța pentru Monumente – Arad, acum te poți înscrie.
Intervenția are ca scop înlocuirea zonelor degradate din învelitoarea absidei și în zona coamei. Biserica este acoperită cu draniță (terminație „bot de rață”), bătută într-un singur strat. Montarea acesteia se va realiza “pe postată“, alternativ cu desfacerea învelitorii degradate.
Cazarea și masa asigurată de părintele Roman Cosmin-Florin. Pe parcursul intervenției se vor respecta măsurile anti-Covid în vigoare.
Dacă doriți să luați parte alături la această intervenție, nu ezitați să ne contactați la 0723330986 (Marcel Lucaciu) sau prin e-mail la ​ascvernacular@gmail.com
Termenul limită pentru înscrieri este 25 octombrie sau în momentul ocupării tuturor locurilor disponibile (10).

Intervenția este realizată cu sprijinul Primăriei Hălmagiu, a Parohiei Ortodoxe Ionești,

Direcția Județeană pentru Cultură Arad, ISU Arad și a susținătorilor: Alteța sa Regală Prințul Charles prin The Prince’s Foundation și Asociația Monumentum.
Cei care doresc să se implice pot susține inițiativa și cu donații în contul: Asociația Culturală Vernacular IBAN: RO33BTRLRONCRT0515937601, cod Swift: BTRLRO22, Banca Transilvania, Bulevardul Revoluției, NR. 76, Arad.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *