Press "Enter" to skip to content

Premieră la ceas de sărbătoare, la Marionete

Pentru a marca împlinirea a 70 de ani de existenţă a Teatrului de Marionete Arad, actorii Trupei Marionete au pregătit un spectacol nou nouț.

Este vorba despre Cutia mecanică 7.0, care va avea premiera duminică, 9 mai, începând cu ora 11.00, în sala Trupei Marionete. Spectacolul este o colaborare între Trupa Marionete și Facultatea de Design din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, ca urmare a unui parteneriat încheiat între Teatrul Clasic „Ioan Slavici” și UAV Arad. Așa se face că, parte a echipei de creație a noii producții teatrale sunt și zece studenți din anul I și II, din cadrul secțiilor Design Ambiental, Design și Modă – Design Vestimentar.

„Facultatea de Design nu este la prima colaborare cu teatrul arădean. Studenții noștri au mai fost parte a unor proiecte și în anii trecuți, în cadrul Festivalului de Teatru Clasic și a Festivalului de Teatru Nou. Este pentru prima oară însă, când ei se implică direct în crearea unui spectacol, simt… la cald ce înseamnă un asemenea demers și pătrund într-o altă zonă de abordare a actului artistic. Orele de practică eferente acestui semestru au însemnat astfel, ore petrecute și… muncite în atelierele teatrului.” – spune Laurian Popa, lector universitar și coordonator al studenților.

„Cei zece tineri care ne sunt alături în crearea acestui spectacol au pus în practică, într-un context foarte nou pentru ei, ceea ce au învățat la orele de curs. Ne-au ajutat la crearea costumelor, la construcția efectivă a decorului, la pictură și butaforie, dar și la tot ce înseamnă lumini și parte electronică. Au fost foarte implicați și… fresh în tot ceea ce au făcut. – spune actorul Sorin Dorobanțu.

Spectacolul Cutia mecanică 7.0. este un bun prilej de întâlnire cu actorii: Izabela Cotescu, Cristian Bordaș, Lenuța și Sorin Dorobanțu.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *