Press "Enter" to skip to content

„Călător în Paradisul Regăsit”, la Teatrul de Vară

Spectacolul ,, Călător în Paradisul Regăsit ” este o dramatizare a cărții cu același titlu a scriitoarei Mihaela Livia Popa, apărută în februarie 2017, la editura Noul Scrib.

Împreună cu 11 elevi ai clasei a XII-a de actorie de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, îndrumați de profesoara lor Alina Fabri, autoarea cărții a decis să transpună vizual cuvintele așternute pe hârtie. „Spectacolul are un scenariu colectiv în care fiecare personaj preia ceva de la cel care îl interpretează, din caracterul, obiceiurile sale. Totodată actorii se identifică pe alocuri cu personajele cărții. Se creează un melanj de sentimente, trăiri, emoții. Personajul principal este Tatăl, care apare compus din piesele de puzzle aflate în amintirile copiilor săi, mai ales ale celuilalt personaj principal – autoarea cărții. Este cartea cea mai personală a autoarei, fiind o confesiune sinceră a ceea ce a trăit din copilărie și până în tinerețe, spre maturitate, atunci când Tatăl părăsește scena Vieții”, scriu organizatorii spectacolului.

Distribuția spectacolului este următoarea: Tatăl – Hanciu Alexandru, Mama – Reinholtz Erika, Mihaela copil – Vrânceanu Maria, Mihaela adolescentă – Varga Roberta Carmen, – Mihaela adultă: Sicoe Mădălina, Doina – Kerezsi Otilia, Ovidiu – Kopandi Cătălin, prietenele Mihaelei – Iancu Luisa, Mureșan Diana, Roman Alexandra, Teiceanu Carmina. Scenografia este opera studenților Facultății de Design din cadrul UAV, iar muzica este semnată de Terra H.

Spectacolul va fi prezentat publicului miercuri, 9 iunie, de la ora 20, la Teatrul de Vară al Centrului Cultural Județean Arad, de pe strada George Barițiu, nr.16

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *