Press "Enter" to skip to content

Documentarul „Păr”, în grădina de vară de la Arta

Documentarul „Păr”, realizat de regizorul Florin Iepan împreună cu editorul de imagine Călin Meda, va fi prezentat vineri, 18 iunie, de la ora 21.45, în grădina de vară de la Cinema Arta.

PĂR – film documentar

Regia: Florin Iepan
Scenariu: Florin Iepan
Durată: 68 minute

„Rezistența prin păr” a fost una dintre cele mai interesante forme de manifestare a opoziției individului față de regimul național comunist din România. Prin intermediul unor materiale de arhivă realizate de cineaști amatori sunt aduse în prim-plan o parte dintre figurile emblematice ale boemei artistice din Timișoara și Arad.
Filmul explorează un spaţiu al memoriei intime, parte a unei culturi alternative care s-a dezvoltat în timpul comunismului din România. Realizatorii filmului folosesc multe imagini de arhivă, multe provenite din arhive private sau de la cine cluburile din Arad sau Timişoara.
După proiecția documentarului va avea loc o discuție cu regziorul Florin Iepan.
IMPORTANT
Participarea la evenimentele în aer liber este condiționată conform prevederilor legale în vigoare, după cum urmează:
– pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
– persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore;
– persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore;
– persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării activității).
___
📩 Accesul la proiecție se face pe baza unei rezervări la adresa cinemaartaarad@gmail.com sau la numărul de telefon 0734/662635 și este gratuit, în limita locurilor disponibile.
_____
Proiecția este organizată de Centrul Municipal de Cultură, cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *