Press "Enter" to skip to content

“Senatorul melcilor” deschide Cinemateca estivală la Arta

Cinemateca estivală se va desfășura în grădina de vară de la cinema Arta, în perioada iunie – septembrie.
Sâmbătă, 26 iunie, ora 21:45
Senatorul melcilor
Regia: Mircea Daneliuc
Cu: Cecilia Barbora, Dorel Vişan
Durată: 100 minute
Senatorul Vârtosu sosește într-o localitate montană să inaugureze o instalație eoliană, prilej cu care este întâmpinat de un potop de reclamații din partea țăranilor, nemulțumiți de felul cum au fost reîmproprietăriți. Se debarasează însă repede de ei și se instalează într-o fostă vilă a lui Ceaușescu, în care dormise și presedintele Franței, Charles de Gaulle.
E încântat de atenția cu care este abordat de trei ziariști străini, interesați, de fapt, să cumpere o parcelă de munte, comandându-le pentru prânzul de a doua zi… melci. Deși autoritățile scot la cules toată suflarea locului, melci nu prea sunt, nu-i sezonul lor. Totul degenerează într-o serbare câmpenească, terminată cu un viol.
Vârtosu se retrage la o cabană din apropiere și refuză să se implice. Răvășit de alcool, crezând chiar că a fost otrăvit cu melci și ciuperci, are o criză mistică, dar a doua zi, văzând că nu mai are nimic, uită promisiunile făcute lui Dumnezeu și o șterge cât poate de repede la București.
______
IMPORTANT
Participarea la evenimentele în aer liber este condiționată conform prevederilor legale în vigoare, după cum urmează:
– pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
– persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore;
– persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore;
– persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării activității).
___
ACCES
📩 Accesul la proiecție se face pe baza unei rezervări la adresa cinemaartaarad@gmail.comcinemaartaarad@gmail.com sau la numărul de telefon 0734/662635 și este gratuit, în limita locurilor disponibile.
_____
Proiecția este organizată de Centrul Municipal de Cultură, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Primăriei Municipiului Arad.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *