Press "Enter" to skip to content

Expoziție inedită pe platoul Primăriei Arad

“E.U. desenez. Despre Europa, cu Costel Pătrășcan” este titlul expoziției care poate fi vizitată pe platoul Primăriei Arad, timp de o săptămână.

Organizată de Centrul EUROPE DIRECT Arad, aceasta aduce publicului informații despre U.E., „condimentate” cu umorul cunoscutului Costel Pătrășcan, ale cărui caricaturi reprezintă piesa centrală a acestei expoziții.

Costel Pătrășcan este unul dintre cei mai buni artiști caricaturiști ai României. Caricaturile legate de teme europene au devenit o constantă a activității sale artistice, acesta fiind de altfel și colaborator al Reprezentanței Comisiei Europene în România.

În cadrul expoziției arădenii pot afla mai multe despre subiecte ca „DiscoverEU”, inițiativa Uniunii Europene care le dă tinerilor în vârstă de 18 ani posibilitatea de a călători gratuit în Europa, „Conferința privind viitorul Europei”, care oferă fiecărui cetățean ocazia de a se exprima referitor la Europa în care dorește să trăiască, dar și despre politicile și inițiativele U.E. în materie de mediu, sănătate, tineret și altele.

„Ne bucurăm că în acest fel putem face temele de interes european mai accesibile arădenilor pentru că, în esență, proiectul european este unul adresat fiecăruia dintre noi și cu cât îl putem înțelege mai bine cu atât putem contribui mai mult la îmbunătățirea sa” a declarat Adrian Hristescu, coordonator al Centrului EUROPE DIRECT Arad.

Organizatorii promit că aceasta nu va fi singura apariție a expoziției, ea urmând a fi prezentată și în alte zone din municipiu și din județ.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *