Press "Enter" to skip to content

“Școala și familia”, pe scena teatrului arădean

Spectacolul “Școala și familia” în regia lui Cristian Ban, după textele mai puțin cunoscute ale lui I. L. Caragiale, revine pe scena Teatrului Clasic “Ioan Slavici” din Arad duminică, 19 septembrie, de la ora 19.00.

Scenografia acestui spectacol este semnată de către Irina Chirilă, coregrafia de Maura Cosma, iar din distribuție fac parte: Angela Petrean – Varjasi, Alina Vasiljevic, Iulia Alexandra Dinu, Diana Ioana Licu, Marina Palii, Ștefan Statnic,  Călin Stanciu, Bogdan Neciu, Ștefan – Gheorghe Dogaru și Alex Popa.

Tema principală a fost educația, care este foarte importantă în formarea oricui, însă din păcate nu toți au parte de educația pe care o merită. Se pune problema  școlilor din România, a viitorului tinerilor și aspirațiile lor. Așadar acest spectacol este foarte actual și ilustrează ce se întâmplă uneori în școli, ironizând greșelile părinților, a profesorilor și a directorilor de școli.

Aici întâlnim un fel de competiție exagerată între elevi, iar acest lucru este datorat  părinților, care le construiesc de mici orgoliul stupid de a fi mereu cel mai bun, călcându-l în picioare pe celălalt. Între elevi nu există înțelegere, nici iubire, nici respect, notele nu sunt luate pe merit, iar ei nici măcar nu învață, așteaptă doar un premiu, sau recompense din partea părinților.

Caragiale mereu își satirizează personajele, dramaturgul încearcând să corecteze defectele oamenilor prin piesele sale,  obligându-i să se trezească la realitate și rămâne astfel mereu un dramaturg foarte actual, căci trecutul se repetă, iar în esență greșelile umanității sunt tot aceleași.

Bilete

Online – https://www.eventim.ro/ro/bilete/scoala-si-familia-arad-teatrul-clasic-ioan-slavici-559921/event.html

Agenția Teatrului Clasic “Ioan Slavici” Arad

Marți, miercuri, vineri: 10 – 16
Joi: 
10 – 16 și 17 – 19
Sâmbătă – Duminică:
 10 – 12 și 17 – 19
Luni închis

Mai multe informații despre bilete puteți afla sunând la numărul de telefon 0744475147

Spectatorii sunt rugați să respecte distanțarea fizică, precum și toate măsurile sanitare recomandate de organizatorul spectacolului, pentru limitarea  răspândirii COVID 19. 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *