Press "Enter" to skip to content

Centru de instruire pentru servicii de masaj, în cadrul Asociației Nevăzătorilor Arad

Centrul de instruire pentru servicii de masaj pentru persoanele cu deficiențe de vedere, finanțat de Lions Club Arad, Lions Club Arad 2007 și Lions Clubs International Foundation, va oferi gratuit instruire în tehnicile de masaj membrilor care au nevoie de un loc de muncă.

În luna dedicată Vederii,  Lions Club Arad si Lions Club Arad 2007 anunță cu bucurie obținerea,  de la Lions Clubs International Foundation, un grant în valoare de 26.663 USD, grant care împreună cu contribuția celor două cluburi în sumă de 8.878 USD, va asigura finanțarea proiectului ”Centru de instruire pentru servicii de masaj pentru persoanele cu deficiențe de vedere” în cadrul Asociației Nevăzătorilor, sucursala Arad.

Proiectul dorește să susțină eforturile axate pe dezvoltarea unor vieți „normale” pentru persoanele cu deficiențe de vedere, indiferent de vârsta lor. Acest grant îmbunătățește accesul la educație, pentru o stare de viață mai bună și pentru întărirea comunităților de oameni care suferă de astfel de boli în România.

Asociația Nevăzătorilor, sucursala Arad are 1.978 membri.  Centrul de instruire va oferi gratuit instruire în tehnicile de masaj membrilor care au nevoie de un loc de muncă. După instruire, acești membri devin maseuri certificați și își pot oferi serviciile în Centrul de masaj al Asociației, într-un program numit „Ajuți și beneficiezi!” unde oamenii pot primi gratuit o sesiune de masaj oferită de nevăzătorii instruiți, dar este apreciată  o donație către Asociație.

Proiectul presume renovarea mansardei sediului Asociației Nevăzătorilor, sucursala Arad, renovare care include noi pardoseli din lemn, gresie, ferestre și uși noi, izolarea acoperișului, pereți simpli și dubli din gips-carton, pictură de perete, salubrizare, picturi de perete lavabile, instalarea instalațiilor sanitare și de încălzire.

Din 1968, Fundația Internațională Lions Clubs a acordat finanțare Lions pentru proiecte umanitare de anvergură. Lions a lansat SightFirst în 1989 pentru a lupta împotriva orbirii care poate fi prevenită. Prin intermediul programului, Lions au acordat 237 milioane de dolari inițiativelor legate de vedere și au redat vederea la 7,6 milioane de oameni prin operații de cataractă, au prevenit pierderea gravă a vederii pentru 30 de milioane de oameni și au îmbunătățit serviciile de îngrijire a ochilor pentru sute de milioane.

Cluburile Lions Arad și Lions Arad 2007 sunt alături de Asociația Nevăzătorilor, sucursala Arad, de la înființarea lor, susținând-o prin numeroasele proiecte desfășurate: Cina-dialog în întuneric, donații de materiale assistive, imprimanta Braille, tipărirea de manuale în Braille, renovarea sediului asociației, dezvoltarea  software-ului BatPro și donații de computere echipate cu BatPro.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *