Press "Enter" to skip to content

Ce restricții intră în vigoare de luni, 25 octombrie, în România? Află de aici

Începând de luni, 25 octombrie, accesul va fi permis doar cu certificat verde în instituții, mall-uri, hoteluri, dar și pentru a ieși din casă, după ora 22.00. Nunțile și botezurile sunt interzise 30 de zile, iar masca de protecție devine obligatorie peste tot.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat vineri, 22 octombrie, hotărârea privind stabilirea restricțiilor care vor fi impuse pentru a limita răspândirea COVID-19, hotărâre validată apoi în ședința de Guvern.

Lista restricțiilor care intră în vigoare luni, 25 octombrie,timp de 30 de zile:

  • Persoanele nevaccinate nu vor mai putea ieşi din casă în intervalul orar 22.00 – 05.00 decât dacă au motive întemeiate, iar în mall-uri, restaurante şi cinematografe pot intra doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală. Pentru prima dată, guvernul condiţionează accesul în toate instituţiile publice. Puteţi merge, spre exemplu, să vă plătiţi taxele şi impozitele doar dacă aveţi un certificat COVID.
  • Cluburile, discotecile și barurile vor fi închise și nu se mai pot organiza mese festive, nunți și botezuri.
  • Masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile închise și deschise, în toate localitățile din România, indiferent de rata de incidență. Persoanele care nu poartă mască riscă o amendă cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.
  • Accesul vizitatorilor în toate instituțiile publice centrale și locale, operatorilor economici, care funcționează în clădiri de birouri private, să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării;
  • Activitatea restaurantelor, cafenelelor etc. în interiorul clădirilor și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05,00-21,00.
  • Accesul în mall-uri este permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală. Regula se aplică pentru toate centrele comerciale, cu excepția magazinelor alimentare și a farmaciilor.
  • Supermarketurile și farmaciile din mall-uri vor fi deschise doar pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală.
  • Activitatea în teatre, cinematografe este permisă până la 30 % din capacitatea maximă a spațiului. În aceste spații, dar și în hoteluri și pensiuni, la fel, nu intră cei neimunizați.
  • Accesul în sălile de fitness este permis până la 30 % din capacitatea maximă a spațiului, doar pentru persoanele vaccinate, cu păstrarea unei distanțe de 7mp

Sursa: TVR 1

Iată hotărârea integrală:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *