Press "Enter" to skip to content

Peste 37% dintre tinerii aradeni sunt victime ale cyber-bullying-ului

Deși tranziția digitală ar trebui să aducă beneficii întregii societăți, punându-i pe oameni pe primul plan și deschizând noi oportunități, ele vin și cu inerente probleme.

Conform unei cercetări la nivel local desfășurată de Asociația Ofensiva Tinerilor, Centrul EUROPE DIRECT Arad și Inspectoratul Școlar Județean Arad, peste 37% din tinerii arădeni sunt victime ale cyber-bullying-ului.

În contextul strategiei „O Europă pregătită pentru era digitală”, sondajul, care s-a realizat pe un eșantion de 1039 de respondenți, a urmărit să observe cum influențează noile tehnologii interacțiunea dintre tineri și cum se raportează aceștia la ele. În acest context, sondajul a reliefat si percepția conform căreia băieții sunt mai potriviți pentru a studia materii ca informatica, cu 33% dintre respondenți afirmând acest lucru față de doar 2% care cred același lucru despre fete. In plus și profesiile din domeniul IT sunt considerate mai potrivite pentru bărbați, cu 25% din respondenți fiind de acord cu această afirmație față de 11% care cred același lucru despre femei.

Europa dorește să își pregătească cetățenii pentru un viitor digital durabil și mai prosper, centrat pe factorul uman, dar și convergență de gen în domeniu. Vedem însă că mai sunt destule provocări în acest sens la care trebuie sa ne adaptăm„ a declarat dl. Adrian Hristescu, coordonator al Centrului EUROPE DIRECT Arad.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *