Press "Enter" to skip to content

R.M.N., cel mai nou film al regizorului Cristian Mungiu, în premieră, la ARTA

R.M.N., cel mai nou film al regizorului Cristian Mungiu, va putea fi văzut, în premieră, în prezența regizorului, la Cinema Arta Arad, în cadrul Caravanei Zilele Filmului Românesc.

Proiecția specială va avea loc în 22 iunie, de la ora 19.00. Regizorul Cristian Mungiu va fi prezent la eveniment, iar la finalul proiecției va răspunde întrebărilor spectatorilor
Intrarea la film va fi gratuită și se va face pe bază de rezervare.
Rezervările se vor putea face, în perioada 13 – 20 iunie, la numărul de telefon/WhatsApp : 0740 946 821.
R.M.N. spune o poveste despre resorturile profunde ale comportamentului uman în fața realităților care îl surprind, despre relația cu celălalt și despre felul în care ne raportăm cu toții astăzi la un viitor neliniștitor.
Regizorul Cristian Mungiu descrie filmul ca fiind „o poveste despre raportul dintre vremurile de odinioară – percepute ca fiind mai de încredere pentru că ne deveniseră familiare – și vremurile actuale, resimțite ca haotice. Este deopotrivă o poveste despre auto-amăgirea generată de un set de valori europene care rămân mai degrabă un deziderat decât o împlinire. Este o poveste despre intoleranță și discriminare, despre prejudecăți, stereotipuri, autoritate și libertate, o poveste despre lașitate și curaj, despre individ și mase, despre destinul personal versus cel colectiv. Este, de asemenea, o poveste despre supraviețuire, despre sărăcie, despre frică și un viitor neliniștitor”.
Filmul îi are în rolurile principale pe Marin Grigore, Judith State, Macrina Bârlădeanu și Orsolya Moldován. Scenariul și regia sunt semnate de Cristian Mungiu. Filmările au fost realizate în perioada noiembrie 2021 – ianuarie 2022, în principal în satul Rîmetea din județul Alba, dar și în alte localități din Transilvania.
Caravana Zilele Filmului Românesc este un eveniment realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.
R.M.N. este distribuit din 3 iunie în România de Voodoo Films. Trailerul poate fi văzut pe: https://www.youtube.com/watch?v=Q9bjpg20EmA&t=17s
Mai multe detalii puteți găsi și pe:
Filmul este produs de către Mobra Films (The Sisters Brothers, La Civil) și coprodus de către Why Not Productions (I, Daniel Blake, Deephan), Wild Bunch International (Titane), France 3 Cinema și Le Pacte din Franța, Les Films du Fleuve (Belgia), Filmgate Films și Film i Väst (Suedia), cu sprijinul Canal+, finanțat de Centrul Național al Cinematografiei din România și susținut de Eurimages.
Partener oficial pentru lansarea filmului în România: Unicredit Bank
Partener: Centrul Național al Cinematografiei
Partener local: Centrul Municipal de Cultură Arad și Primăria Muncipiului Arad

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.