Press "Enter" to skip to content

Concertele lunii iunie la Filarmonica Arad. PROGRAM

În luna iunie, Filarmonica Arad a pregătit pentru melomani două concerte în sala Palatului Cultural, dar și tradiționalul Pop & Rock Simfonic de la Ștrandul Neptun.

JOI, 9 IUNIE, ORA 19.00 – MEDALION LUDWIG VAN BEETHOVEN

Dirijor: Eduard Dabrowski

Soliști:

Alexandra Crișan  – vioară

Răzvan Suma – violoncel

Adriana Dogariu – pian

Program

Triplul concert pentru vioară, violoncel, pian și orchestră în do major, op.56;

Simfonia a III-a în mi bemol major,  op.55 „Eroica”;

„Ludwig van Beethoven” este medalionul de compozitor al lunii iunie, o revenire la programele cu profil tradițional, în care genul concertant, dar și cel simfonic își recâștigă pozițiile.

O seară cu trei soliști și o partitură unicat a literaturii concertante, Triplul concert pentru vioară, violoncel, pian și orchestră , op. 56, interpretată de Alexandra Crișan (vioară), Răzvan Suma (violoncel) și Adriana Dogariu (pian), și care se încheie în nuanțele binecunoscute ale Eroicii beethoveniene,  o simfonie esențială pentru debutul  muzicii  romantice, descrie un portret al compozitorului la maturitate, o lume sonoră emoțională, generatoare de capodopere.

Scrise în vara anului 1803, partiturile op.55 și op.56 vor fi reluate în concertul din seara de  9 iunie 2022, la ora 19.00, și prezentate în versiunea tânarului dirijor Eduard Dabrowski.

JOI, 16 IUNIE, ORA 19.00 – CONCERT SIMFONIC

Dirijor: Florin Totan

Solist: Alexandru Tomescu

Program

Antonio Vivaldi  Anotimpurile;

Gioachino Rossini  Uverturi

Il Signor Bruschino, Coțofana hoață, Semiramida, Wilhelm Tell;

Patru concerte pentru vioară de Antonio Vivaldi și patru uverturi de Gioachino Rossini  se regăsesc în oferta concertistică a serii de 16 iunie 2022, la finalul programelor cu profil simfonic din cadrul stagiunii 2021-2022.

Anotimpurile se adresează tuturor celor care iubesc muzica lui Antonio Vivaldi, virtuozitatea expusă la cote amețitoare, precum și forța asociativă a unui ingenios calendar sonor, atuuri incontestabile ale celor mai populare partituri atribuite barocului italian, o ofertă generoasă, încurajată de calitățile formidabile ale  interpretului invitat, violonistul Alexandru Tomescu, precum și ale instrumentului care îl însoțește, vioara  Stradivarius Elder -Voicu.

Iar pentru marii admiratori ai fantasticului Gioachino Rossini, uverturile la operele Il signor Bruschino, Coțofana hoață, Semiramida și Wilhelm Tell, câteva dintre cele mai strălucitoare numere introductive din creația de operă a începutului de secol XIX,  surse extraordinare de inovaţie şi neobişnuit, întregesc spectacolul unei fascinante seri de muzică italiană, condusă de la pupitrul orchestrei simfonice de maestrul Florin Totan.

JOI, 23 IUNIE, ORA 19.00 – POP & ROCK SIMFONIC

Ștrandul Neptun 

Dirijor: Giuseppe Carannante – Italia

Solistă: Emanuela Loffredo – Italia

Dirijorul corului: Robert Daniel Rădoiaș

Mario Band

Mario Florescu – voce, percuție

Cosmin Harbei – chitară

Radu Panici – bas

Alex Florescu – percuție

Radu Rotaru – claviaturi

Biletele pot fi achiziționate online și la casieria Palatului Cultural, conform programului afișat:
Luni 09:00 – 13:00
Marți 09:00 – 13:00
Miercuri 12:00 – 16:00
Joi 09:00 – 13:00; 17:00 – 18:45
În zi de concert 09:00 – 13:00;
17:00 – 18:45

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.