Press "Enter" to skip to content

Echipa de robotică „Delta Force” din Arad, la emisiunea „România, te iubesc!”

Povestea echipei „Delta Force”, a Liceului Naţional de Informatică din Arad, va fi prezentată în cadrul ediției din 1 decembrie a emisiunii „România, te iubesc!”, de la PRO TV.

„Am fost aleși să fim protagoniștii uneia dintre cele mai apreciate emisiuni de televiziune, ROMANIA, TE IUBESC! realizată de postul PRO TV. I-am prezentat jurnalistului Alex Dima, care a venit să filmeze chiar la noi acasă, la Liceul National de Informatica Arad, o mică parte din munca pe care o depunem zi de zi pentru pasiunea noastră, robotica! Au fost două zile frumoase, în care am avut ocazia să rememorăm parcursul competițional al Campionatului Mondial de la Houston, acolo unde am devenit Campioni Mondiali, sub culorile României! Echipa de filmare de la Pro TV a făcut cunoștință cu membrii Delta Force , mentorii și profesorii noștri. Am vorbit despre viitor, despre ceea ce ne dorim să facem în viață, despre FIRST Tech Challenge Romania și partenerii care ne ajută financiar să putem fi prezenți la competiții și despre faptul că trebuie să ne păstrăm statutul câștigat în acest an. A fost o mobilizare generală, o emoție pe care am simțit-o atât noi, cât și mentorii și profesorii noștri! Mulțumim, Alex Dima! Mulțumim echipei Pro Tv!” – este postarea de pe pagina de Facebook „Delta Force”.

Vă reamintim că Delta Force, echipa Liceului Naţional de Informatică din Arad, a câştigat Campionatul Mondial de Robotică, desfăşurat în acest an la Houston, Texas, Statele Unite. La campionat au participat 160 de echipe din toate colţurile lumii. Arădenii sunt prima echipă internaţională care a câştigat acest campionat, conform RRA.

Echipa „Delta Force” a împărțit titlul câștigat la Campionatul Mondial de Robotică „First Tech Challenge” cu alte două echipe, cu care au format o alianță în marea finală: „Up a Creek” (din Longmont, Colorado, SUA) și „Java the Hutts” (din Fort Myers, Florida, SUA).

Echioa „Delta Force” este formată din: Octavian Dragoș Botoșan, Raul Floarea, Cătălin Georgescu, Adrian Albotă, Briana Lucaci, Daria Feher, Raul Munteanu, Robert Rus, Dănuț Tol, Aida Pero, Radu Micle, Mihai Ozarchevici, Sebastian Măcean și Darius Faur.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.