Press "Enter" to skip to content

Festivalul Internațional JAZZAR la Arad. PROGRAM.

Festivalul Internațional JAZZAR se va desfășura la Arad, în perioada 26-28 mai 2023.

Festivalul JAZZAR este un proiect muzical de revitalizare culturală a municipiului Arad care va oferi publicului o incursiune în lumea muzicală a Jazzului și acces din Arad: Sinagoga neologă şi Cetatea Aradului unde vor concerta artiști de talie națională și internațională. Evenimentul își propune să prezinte o paletă muzicală largă din punct de vedere stilistic, de la jazz clasic la fusion, jazz experimental, contemporan etc.

Festivalul, planificat să se desfășoare pe parcursul a trei zile, va debuta în 26 mai 2023 la Sinagoga neologă din Arad cu un spectacol de chitară și lumini și va continua în ziua de 27 mai 2023 pe platoul central din încinta Cetății Aradului. Evenimentul se va încheia în ziua de 28 mai 2023 în Parcul „Zsolt Török” și va aduce în fața arădenilor atât artiști consacrați, cât și tineri muzicieni în devenire.

Ca și la ediția precedentă, Parcul „Zsolt Török” va deveni suport și pentru diverse activități artistice și recreative. În concret, în timpul zilei, în cadrul standurilor care vor fii instalate, elevii Colegiului de Arte, „Sabin Drăgoi” Arad, studenții de medicină și psihologie ai Universității de Vest, Vasile Goldiș” din Arad și voluntarii diverselor asociații din Arad și Timișoara, vor expune și desfășura ateliere de lucru care vor cuprinde activități precum: întâlniri cu diverse tipuri de artă, workshop-uri muzicale, coregrafice, ateliere de creație, expoziție de pictură și scluptură, activități de promovare a tradițiilor unităților militare din care au făcut parte ardelenii în timpul primului război mondial, activități de prevenție medicală, activități de promovare a donărilor de sânge, activități de prevenție a consumului de droguri, activități de conștientizare a nevoilor persoanelor cu deficiențe de vedere și eficiența lor în societate cu instrumentele speciale folosite de aceștia, conștientizarea nevoilor persoanelor aflate în dificultate și susținerea lor prin promovarea diverselor acțiuni filantropice, umanitare și de voluntariat realizate de asociații din Arad.

„Ne dorim ca și a doua ediție a evenimentului să fie o ocazie de a aduce împreună pe cunoscătorii dedicați jazzului cu acei care sunt curioși și dornici să participe la un eveniment cultural de nișă.

De asemenea, începând cu această ediție vom da startul Bursei Muzicale Jazzar care are ca scop susținerea tinerilor muzicieni. Din fondurile colectate se vor acorda anual premii pentru artiștii în devenire implicați în crearea unor proiecte muzicale în cadrul Festivalului JAZZAR.

Informațiile necesare despre modalitatea de obținere a invitațiilor de acces pentru spectacolele organizate în Cetate și Sinagoga neologă le veți putea găsi pe www.jazzar.ro sau pagina de facebook Jazzar Arad.

Vă așteptăm să luați parte la JAZZAR!!!”, spun organizatorii.

PROGRAM

Vineri, 26 Mai 2023 – Sinagoga neologă din Arad, ora 20:00
– Grup coral Colegiul de Arte “Sabin Dragoi” Arad
– Fluidian spectacol de chitară și lumini

Sâmbătă, 27 Mai 2023 – platoul central Cetatea Aradului
ora 17:00 – asociația IRR 33 Cetatea Aradului – reconstituiri istorico-militare.
ora 17:30 – Expoziția Muzeului Cetății și expoziția privată “Ordine și Medalii Românești 1866-1947”
ora 19:00
– Edina & Friends
– Moonlight Breakfast
– Blazzaj
*** Lupii de foc – Flaming Jazz- #fireshow

Duminică, 28 Mai 2023 – #Parcul„Zsolt Török” din Arad
ora 14:00 – DJ Bruno Fletter – Jazz-funk, Smooth jazz, brazilian lounge, jazz soul
ora 19:00
– Zaera George & Friends
– Roana Red Project
– Fish in Oil
***  alte activități auxiliare, workshopuri, întâlniri cu diverse tipuri de artă, muzicale și nu numai, susținute de elevii Colegiului de Arte „Sabin Dragoi”, studenții Universității de Vest „Vasile Goldiș” dar și de voluntarii diverselor asociații participante.

Accesul publicului la spectacolele organizate în Parcul „Zsolt Török” va fi gratuit și liber, iar pentru spectacolele organizate în Cetate și Sinagoga neologă accesul se va face pe bază de invitație și Carte de Identitate, care se pot obține după efectuarea contribuției de 75 lei, online pe www.jazzar.ro, sau fizic de la caseriile Filarmonicii sau a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad (începând de marți, 9 mai).

„Fondul colectat se va constitui într-un premiu în cadrul Bursei Muzicale Jazzar. Pentru gestul tău de mărinimie îţi oferim o incursiune de neuitat în lumea muzicală a Jazzului şi acces în două din cele mai emblematice locaţii din Arad: Sinagoga neologă şi Cetatea Aradului unde vor concerta artiști de talie națională și internațională. Fii parte din proiectul Jazzar iar Aradul nostru va deveni un punct de interes pentru tinerele talente din muzica internațională a jazului”, mai spun organizatorii.

Echipa principală de organizare este formată din: Daniela Maria Boiț – Director Imagine; Petre Ionuțescu – Director Artistic; Nicolae Mihai Brânzeu – Regizor Festival; Aurelian Roland Boiț – Preşedinte Asociaţia Europeanul.

Festivalul este organizat de asociația Europeanul și compania Remada New Life & Fun Concept în parteneriat cu Primăria Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Unitatea Militară 01249 Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Vechiul Cazinou, Comunitatea Evreiască din Arad, Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad, Filarmonica Arad, asociația OSTSM și este susținut de sponsori locali și naționali.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *