Press "Enter" to skip to content

Experiențe culturale unice, în cadrul proiectului „Curtici 55”

Primăria orașului Curtici și Asociația Culturală MACAIA sunt încântate să vă prezinte programul concertelor incluse în proiectul „Curtici 55”.

Aceste spectacole sunt menite să ofere comunității oportunitatea de a se bucura de experiențe culturale unice și de a promova multiculturalismul și comunicarea interetnică.

Program concerte – Curtici 55:

Festivalul Floare din câmpie – Ansamblul Brădeana cu Maria Floaca, Ramona Oniciu, Alin Joldeș – 17 iunie. Acest festival muzical este dedicat valorilor tradiționale și interpretării autentice a folclorului românesc.

Concert – Taraf Flamenco (România-Argentina), Krstijan Azirovic Orchestra (Serbia) – 15 iulie. Organizatorii promit un eveniment plin de ritmuri și sunete exotice, în cadrul căruia Taraf Flamenco și Krstijan Azirovic Orchestra vă vor purta într-o călătorie muzicală captivantă, aducând o combinație inedită de muzică românească, argentiniană și sârbă.

Concert Mădălina Pavăl Orchestra (România) – 5 august: Mădălina Pavăl și orchestra sa vă vor încânta cu un concert de excepție, oferindu-vă o varietate de stiluri muzicale și armonii captivante.

Aceste concerte sunt doar o parte din programul amplu de evenimente culturale oferit de proiectul “Curtici 55”. Ne dorim să vă oferim o experiență culturală de calitate și să promovăm diversitatea culturală în comunitatea noastră.

A șaptea ediție a Festivalului „Floare de câmpie”

Casa de Cultură a orașului Curtici organizează cea de-a șaptea ediție a festivalului Floare din Câmpie, sunt așteptați soliști vocali, soliști instrumentiști și grupuri de dansatori cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani.

Festivalul va avea loc sâmbătă, 17 iunie în incinta Ștrandului Termal Curtici, iar invitați speciali sunt Robert Târnăveanu și Ansamblul Folcloric „Brădeana cu soliștii: Maria Floca, Oniciu Ramona și Alin Joldeș.

Descoperă universul fermecat al tradițiilor și folclorului la Festivalul Floare din Câmpie – evenimentul perfect pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Într-o atmosferă plină de joc, culoare și bucurie, îi invităm pe cei mici să se alăture acestei călătorii în magia și frumusețea tradițiilor noastre. La Festivalul Floare din Câmpie, copiii vor avea ocazia să descopere dansuri și cântece tradiționale. Este o oportunitate unică de a se conecta cu moștenirea culturală a țării noastre și de a se îmbogăți spiritual prin intermediul jocurilor și activităților interactive. Vă invităm să îmbrățișăm împreună această călătorie captivantă și plină de aventură, la Festivalul Floare din Câmpie, locul unde copiii noștri își vor găsi vocea și vor trăi momente de neuitat. Încurajând copiii să-și exploreze rădăcinile culturale și să participe la astfel de evenimente, ne ne asigurăm că moștenirea noastră continuă să prospere și să evolueze pentru generațiile viitoare.” – spun organizatorii.

Informații și înscrieri: online pe platforma festivalului fdc.primariacurtici.ro

Proiectul „Curtici 55” este finanțat de Guvernul României prin Administrația Fondului Cultural Național si PNRR –  Apelul de finanțare I5 – 1 „Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural”.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *