Press "Enter" to skip to content

„Pinocchio” – filmul, în grădina de vară de la Cinematograful din Grădiște

„Pinocchio – filmul“ va deschide seria proiecțiilor din grădina de vară de la Cinematograful din Grădiște.

Cineastul distins cu premiul Oscar, Guillermo del Toro, a reinventat în 2022 povestea clasică semnată de Carlo Collodi, despre o marionetă de lemn care prinde viață în mod magic pentru a alina suferința unui tâmplar pe nume Geppetto.

Evenimentul dedicat copiilor va avea loc joi, 13 iulie 2023, și va începe cu un moment de jocuri muzicale interactive de la ora 21.30, după care, în jurul orei 21.45 va începe proiecția filmului.

Accesul va fi gratuit.

Evenimentele de la Cinematograful din Grădiște sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad.

„Pinocchio – filmul“ este un musical fantastic de tip stop-cadru, regizat de Guillermo del Toro și Mark Gustafson, și urmărește peripețiile neascultătorului Pinocchio, care se află în căutarea locului său pe lume.

Del Toro a ales Italia anilor 1930 pentru a relata povestea clasică a lui Pinocchio.

În afară de schimbarea evidentă a decorului, povestea rămâne aceeași.

Pinocchio este o marionetă care visează să fie un băiat adevărat.

„În povestea noastră, Pinocchio este un suflet inocent. Nicio formă de artă nu mi-a influențat viața și munca mai mult ca animația și niciun personaj din istorie nu a avut o conexiune personală atât de profundă cu mine precum Pinocchio. Întotdeauna mi-am dorit să fac acest film“ a declarat del Toro despre proiectul de care a fost pasionat toată viața.

Filmul include în distribuție vocile lui Ewan McGregor în rolul lui Cricket, David Bradley în rolul lui Geppetto și îl prezintă pe Gregory Mann în rolul lui Pinocchio.

Din distribuție mai fac parte și Finn Wolfhard, Cate Blanchett, câștigătoare a premiului Oscar, John Turturro, Ron Perlman, Tim Blake Nelson, Burn Gorman, Christoph Waltz, câștigător al premiului Oscar, și Tilda Swinton, câștigătoare a premiului Oscar.

Filmul a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film de animație lungmetraj la gala din 2023 și premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film de animație, tot la gala din 2023.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *